Beelden van inbreker van verschillende woningen te Appelterre-Eichem

 


Appelterre-Eichem. Donderdagmorgen 5 mei deden er zich verschillende inbraken voor in Appelterre-Eichem, in de Nonnenborre-, de Riet- en de Eichemstraat. In één van de huizen waar de man inbrak, werd hij gefilmd. Één van de slachtoffers van de inbraak gaf de beelden vrij. Wie informatie kan verstrekken, neemt het best contact op met de politie.

Persoonsbeschrijving
Op de beelden is duidelijk te zien hoe de inbreker zich een weg naar binnen baant. Hij heeft het zekere voor het onzekere genomen en droeg een masker om niet herkenbaar te zijn. Op de beelden kan u ook zien hoe de man het huis doorzoekt. Omstreeks 13.30 uur vlucht hij met een gestolen fiets richting Zandbergen of Pollare.

Zijn persoonsbeschrijving: zeer magere grote man, ongeveer 1m85 groot en ongeveer 28 jaar oud. Hij heeft een getaande huid, draagt een zwarte pet, zwart masker, bruin lederen jas, zwarte handschoenen, blauwe skinny jeans, zwarte sportschoenen met witte zool en zwarte rugzak.

De feiten
Donderdagmorgen 5 mei deden er zich verschillende inbraken voor in Appelterre-Eichem, in de Nonnenborre-, de Riet- en de Eichemstraat. Bij Jeroen (38) en Kim (36) en hun twee kinderen werd er die morgen ook ingebroken. Het huis was helemaal overhoopgehaald en naast de voordeur was er een raam ingeslagen. De man jatte een duur uurwerk, enkele stijlvolle zonnebrillen en wat geld. Via de keuken – waar hij ook wat kasten opentrok – verliet de inbreker door de achterdeur het huis. De frigo en de achterdeur stonden open.

Niettegenstaande de inbreker vrij driest te werk ging, heeft niemand wat gemerkt. De man zette zijn tocht verder en brak in twee huizen in de Rietstraat in en deed het nog eens over in een woning in de Eichemstraat. In één van de huizen liet de man een spoor van vernieling achter. In de andere huizen nam hij o.a. een fiets, wat juwelen, geld en parfum mee. In nog een andere woning jatte de inbreker een donsdeken en voedsel. De politie kwam ter plaatse en voert een ondezoek.

Indien u meer weet over de verdachte of de inbraken, gelieve contact op te nemen met de lokale politie op het telefoonnummer 054 31 23 12.

Julien Borremans

X