Praatcafé Dementie Zottegem: ‘Loslaten in stukjes’

Na bijna twee jaar beperkte activiteit wegens corona kon met een eerste bijeenkomst op dinsdag 29 maart ll. ook het Praatcafé Dementie Zottegem weer zijn normale werking hervatten.

Dit praatcafé wil dementie bespreekbaar maken en een ontmoetingsplaats zijn waar mensen met dementie, hun familieleden en/of hun mantelzorgers – ook andere belangstellenden zijn welkom – elkaar op geregelde tijdstippen (tweemaandelijks, behalve tijdens de zomervakantie) kunnen treffen. In het najaar 2012 werd door het Vlaamse Expertisecentrum Dementie Paradox ook in Zottegem zo’n praatcafé opgestart, vooral voor de betrokkenen uit de regio Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Lierde en Zottegem zelf. Op 29 november zal dit 10-jarig bestaan overigens gevierd worden.

De bijeenkomsten gaan telkens door van 19 tot ca. 21 uur in het LDC Egmont op de OCMW-site (ingang via de A. Gevaertlaan). Naast mogelijkheid om in een ongedwongen sfeer onderling ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met lotgenoten, wordt daarbij telkens ook speciale aandacht besteed aan een of ander aspect in verband met dementie. Tijdens de tweede bijeenkomst van dit werkjaar op dinsdag 31 mei zal ditmaal onder de noemer ‘Loslaten in stukjes’ een persoonlijke getuigenis gebracht worden door Elena, partner van een persoon met dementie. De toegang tot het Praatcafé is gratis. Op voorhand inschrijven is wenselijk (niet verplicht) en kan via wwwpraatcafedementie.be (kies dan: waar > regio Vlaamse Ardennen-Zottegem) of telefonisch 09 364 56 95.