Zottegem: geen kermis zonder verkeersmaatregelen

Naar aanleiding van de Sinksenfoor in het Zottegemse stadscentrum zullen in de binnenstad een aantal speciale verkeersregelingen gelden.

  • In de Stationsstraat mag er niet geparkeerd worden van zaterdag 4 juni om 16 uur tot maandag 6 juni om middernacht.
  • In het benedengedeelte van de Kasteelstraat tussen de Molenkouter en Meersstraat/Graaf van Egmontstraat alsook in de Graaf van Egmontstraat wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven en is verkeer in beide richtingen toegelaten tot woensdag 8 juni om 24 uur (na afbraak van de kermis). Om dit vlot te laten verlopen, geldt er dan tegelijkertijd een parkeerverbod in het benedengedeelte van de Kasteelstraat en in de Graaf van Egmontstraat.
  • De A. Scheirisstraat en Neerhofstraat zullen zowel ter hoogte van de Heldenlaan als t.h.v. de Kasteelstraat afgesloten worden. Tijdens de kermisactiviteiten wordt in deze straten het eenrichtingsverkeer opgeheven maar is daar alleen plaatselijk verkeer toegelaten.
  • Tijdens de kersmisactiviteiten wordt uit een aantal straten alle verkeer geweerd. De Heldenlaan wordt afgesloten t.h.v. de Graaf van Egmontstraat. Tijdens het kermisgebeuren aan het Stationsplein zal de Van Aelbrouckstraat afgesloten worden t.h.v. de Kleine Nieuwstraat en de Musselystraat t.h.v. de Hospitaalstraat. Het parkeerverbod op het plein aan de bushaltes in de Van Aelbrouckstraat en op de tegenovergelegen parkeerplaatsen op de rijweg tussen de Kleine Nieuwstraat en Kazernstraat blijft van kracht tot woensdag 8 juni om 24 uur. Verder zal in verschillende straten aan de rand van het stadscentrum tijdens het kermisgebeuren alleen plaatselijk verkeer toegelaten zijn (aan de kruispunten gesignaleerd met de nodige nadars en verkeersborden).