Merelbeke: Niets gaat verloren: het Fair Share Repair Festival

Op zaterdag 11 juni 2022 tovert ‘Niets gaat verloren’ het Kerkplein van Merelbeke Centrum om voor het jaarlijkse Fair Share Repair Festival! Geniet tussen 9.30 en 13 uursamen met vrienden, familie, buren en onbekenden van heel wat activiteiten die (h)eerlijke handel, korte keten en hergebruik promoten.

Fairtradebrunch  en Wereldwinkelbar
Schuif mee aan de “Langste Tafel” en geniet van een (h)eerlijke brunch met duurzame en fairtradeproducten. De producten zijn afkomstig van lokale handelaars die duurzaamheid en/of solidariteit hoog in het vaandel dragen.

Muzikaal intermezzo van Trash Beatz
Geniet van een concert van Trash Beatz. Deze  muziekanten uit Evergem maken muziek op afgedankte potten en pannen, PVC- buizen en lege jerrycans . Naast een spectaculaire show, brengen ze ook fijne muziek en een heleboel ambiance.

Geefplein
Naar de markt zonder portemonnee: geven en delen dus! Breng jouw overbodige (maar nog kwalitatieve, bruikbare) spullen mee en maak er iemand anders gelukkig mee. Óf kom met lege handen en ga met iets ‘nieuws’ naar huis.Wat kan meegebracht worden naar het Geefplein? Kledij en schoenen, huisraad, electro, kleine meubels, boeken, muziek,… Eigenlijk is het simpel: alle spullen die nog bruikbaar en draagbaar zijn kunnen worden meegebracht. ‘Draagbaar‘ wil zeggen dat een normale mens in staat is om de voorwerpen op te heffen.

‘Streekmarkt, natuurlijk dichtbij’
Op de ‘Streekmarkt, natuurlijk dichtbij’ kan je diverse voedingsproducten, geschenkartikelen en zoveel meer aankopen. De producten worden rechtstreeks van de producten aan de consument verkocht, waardoor een ‘korte keten’ wordt gecreëerd.
Bovendien kan je bij heel wat organisaties en verenigingen terecht om meer te weten te komen over een duurzame levenswijze!

Tweedehands boekenverkoop bibliotheek Merelbeke
Afgevoerde bibliotheekboeken, strips, tijdschriften, cd’s en dvd’s wachten tijdens de boekenverkoop op een nieuwe eigenaar. Mis deze kans niet om je thuis- of klasbibliotheek uit te breiden voor een zacht prijsje. Betalen kan contant en met bancontact.

Bezoekers krijgen in ons Repair Café gereedschap en materiaal ter beschikking om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren. Alles waar wat aan hapert – kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed – krijgt in het Repair Café een tweede leven.
Flora op Wielekes
Kom met je jonge spruit naar de streekmarkt en maak kennis met Flora op Wielekes. Ter gelegenheid kan je een testrit maken met een fiets aangepast aan de grootte van het kind. Flora op Wielekes is een fietsbibliotheek. Leden hebben altijd toegag tot een goede kwalitatieve kinderfiets op maat.