Gezocht: nieuwe uitbater voor Zottegemse Foyer

Zoals wij toen vernamen en schreven (lees meer via deze link), bracht uitbater Roy Morre zo’n drie maanden geleden het college van burgemeester en schepenen op de hoogte van zijn beslissing om de concessie (die normaal liep tot 30 juni 2025) voor de exploitatie van de stedelijke Foyer die verbonden is aan het Cultuurcentrum Zoetegem in de Hospitaalstraat, op te zeggen met ingang van 1 juni ll. Roy Morre heropende het cultuurcafé eind oktober 2019 nadat zijn vader Filip al meer dan een jaar tevoren de deur ervan voorgoed achter zich had dichtgetrokken. Nadat dus vorige keer de zoektocht naar een andere uitbater lange tijd duurde, moet stad Zottegem nu opnieuw uitkijken naar “een nieuwe gepassioneerde horeca-uitbater met ook een hart voor cultuur en voor wie De Foyer uitbaten een unieke kans is om horeca-ervaring te combineren met een creatieve invulling in een tof café met vintage uitstraling”, aldus cultuurschepen Lieselotte De Roover. Ditmaal gaat het om een concessie van iets langer dan drie jaar, van 1 oktober 2022 tot 31 december 2025. Deze einddatum heeft te maken met de tot dan verlengde huurovereenkomst die de stad in 2019 met de eigenaars afsloot voor de verdere huur van het pand aan de Hospitaalstraat 18 (Foyer) en Hospitaalstraat 20 (CC Zoetegem/zaal Rhetorica). Ook zou trouwens in 2025 de bouw van een nieuw cultuurcentrum op de Sanitary-site moeten gerealiseerd zijn.

Aan geïnteresseerden wordt gevraagd een concreet concessievoorstel in te dienen dat volgende zaken omvat: een voorstel qua basisconcessievergoeding, een beschrijving van geplande investeringen en een korte toelichting over de aanpak en hoe de uitbating aansluit bij de doelgroepen en functie van het cultuurcafé en cultuurcentrum (+ voorstel van openingsuren). Kandidaturen kunnen tot uiterlijk dinsdag 28 juni om 11 uur ingestuurd worden, zoals wettelijk bepaald enkel via de e-Procurement website: https://enot.publicprocurement.be onder bekendmakingsnummer 2022-520188. Wie een concessievoorstel wil indienen, moet eerst registeren als onderneming via https://my.publicprocurement.be. Meer info en de selectieleidraad zijn terug te vinden op Zottegem.be/concessie-cultuurcafe.