De Bron Zottegem is de eerste Oost-Vlaamse Welbi-organisatie

De Bron Zottegem engageert zich als eerste Oost-Vlaamse organisatie voor het online deelplatform Welbi, een initiatief van de zorggroep Curando, en zal ook een fysiek Welbipunt inrichten waar iedereen terechtkan. Deze samenwerking met Curando kadert volledig binnen de visie van De Bron Zottegem dat reeds meer dan tien jaar bouwt aan een zorgcontinuüm waarbij iedereen kan genieten van zorg op maat.

Zorggroep Curando en zijn partner Cevi lanceerden op 15 maart ll. ‘Welbi’. Dit is een online deelplatform dat de mogelijkheid biedt om, eenvoudig en automatisch verzekerd, in de buurt helpende handen te vinden of zelf aan te bieden. Op die manier wil Welbi mensen langer én beter in hun vertrouwde thuisomgeving laten wonen. Tegelijk wil deze dienst hiermee bouwen aan een samenleving waarbij zorg betaalbaar blijft en vereenzaming tegengegaan wordt. Ook jonge mensen kunnen genieten van deze dienstverlening die eerst opgestart werd in West-Vlaanderen en sinds kort uitbreidde naar heel Vlaanderen, met nu dus De Bron Zottegem als eerste Welbi-organisatie in onze provincie. Welbi is overigens ook erkend door de federale overheid.

FLEXIBEL EN VERZEKERD HULP VRAGEN OF AANBIEDEN

Mensen die bereid zijn om elkaar (sporadisch, flexibel) met diverse diensten te helpen, kunnen via het online platform kiezen uit zes breed gedefinieerde diensten: vervoer, klusjes, babbel, oppas, digitale ondersteuning en shoppen. Registeren kan via www.welbi.be of via de app. Welbi is toegankelijk vanaf 16 jaar. Wie hulp biedt, kan van minimum 2 euro tot maximum 13 euro per uur vragen, naast extra kosten voor gebruik van eigen materiaal. Ook moet een bijkomende vergoeding van 2 euro per uur betaald worden als deelname in de kosten voor btw, verzekeringen, administratie enz. Daarnaast zijn er ook de fysieke Welbi-contactpunten waar iedereen terechtkan met allerlei vragen met het oog op persoonlijke hulp. Dit maakt van Welbi een unieke dienstverlener binnen de deeleconomie. Ook De Bron Zottegem richt een dergelijk Welbipunt in binnen het lokaal dienstencentrum op haar woonzorgcampus in de Marie Popelinstraat (wijk Lelie achter het AZ Sint-Elisabeth). Je kan er terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 17 uur (zonder afspraak).