Tip voor zaterdag en zondag: Jazz Zottegem in Egmontpark

Vandaag zaterdag 18 en zondag 19 juni kan je in het Egmontpark genieten van het gratis festival Jazz Zottegem. Met een prachtig programma én een primeur want dit jaar werkt het populaire festival samen met Cultuurcaravaan Zottegem dat zo voor het eerst in ‘Centrum Zottegem’ georganiseerd wordt.

“Jazz Zottegem gaat verder op het elan van de vorige jaren: een affiche met een stevige portie jazzmuziek afgewisseld met enkele namen voor een breder publiek in een gezellige inkleding. Ook de Cultuurkaravaan landt dit jaar in centrum Zottegem. Het ideale moment voor een mooie samenwerking met Jazz Zottegem,” zegt schepen van Cultuur Lieselotte De Roover (CD&V). “De voorbije jaren lokten beide evenementen altijd veel volk. Met nu twee heerlijke dagen vol muziek, animatie en gezelligheid, wordt het dit jaar een absolutie top-editie!”

Jazz Zottegem at the bib 2022

Vaste presentator Jean Blaute stelt vanaf 15.00 uur het gratis programma voor. Talent van eigen bodem mag het podium openen: de twintigkoppige Revival Bigband uit Zottegem zorgt gegarandeerd voor vuurwerk. Daarna zijn het gevestigde waarden die de affiche kleuren: Roland van Campenhout is geboren en getogen in de jazz- en bluesscene. Samen met Nils De Caster en zangeres Sarah De Smedt vormen ze ‘Roland and the Believers’. Een nog grotere legende is oud bekende Philip Catherine. De gitarist speelde aan de zijde van alle grote jazz- legendes ter wereld, wordt dit jaar 80 jaar en is beslist nog niets van zijn betovering verloren! Hij vormt een trio met Bart De Nolf op contrabas en Vincent Bryunickx op piano. Afsluiter van dienst is Monsieur Fernand with special guest Miss LDG met een stevig blazersensemble bekend van de Magnificent Seven, de band rond Lady Lynn. Miss LDG, alias Lynn De Greef, zorgt voor de kers op de taart en een extra dansbare noot!

“Tussen de concerten door kan je genieten van een drankje en hap in het -hopelijk zonovergoten- zomerterras. De rondtrekkende ‘The Floaters’ serveren een muzikaal toemaatje. De bib en Route42 organiseren in de namiddag ook een outlet zomerlectuur,” legt schepen De Roover uit.

Cultuurkaravaan 2022

Om Jazz Zottegem en Cultuurkaravaan naadloos aan elkaar te rijgen brengen Jan Hautekiet, Patrick Riguelle, Kris Peeters & Franky Cooreman op zondag om 11.00 uur een aperitiefconcert. Het wordt een ode aan hun favoriete zanger: ‘A Few Words in Defense of Randy Newman’.  Vanaf 12.00 uur tot 14.00 uur wordt het smikkelen en smullen tijdens de ruilpicknick.

“We nodigen buurtbewoners en enthousiastelingen uit Zottegem en omstreken uit om hun beste kookkunsten boven te halen. Wie zelf iets meebrengt, kan proeven en genieten van alle andere gerechten die rijkelijk uitgestald zullen staan. Een hele namiddag lang wordt het Egmontpark een plaats van muziek, dans, theater, circus, … Er valt heel wat te zien, en nog meer te beleven,” vertelt schepen De Roover.

Meer info op JazzZottegem.be & Zottegem.be/cultuurkaravaan.