Zalig ontbijten en wandelen in Balegem

Heemkundig genootschap leidt je naar Badulinga

Zomer in zicht. Het Heemkundig Genootschap Land van Rode heeft op zaterdag 25 juni 2022 iets moois in petto. Zin om eens lekker en uitgebreid te ontbijten en te wandelen? Het Heemkundig Genootschap Land van Rode biedt je een ideale uitstap aan voor het hele gezin, vrienden, kennissen,…In Stokerij Van Damme wordt om 9 u een heerlijk ontbijt geserveerd.
Met pistolet, sandwich, boterkoek, kaas, hesp, boter, confituur, koffie, appelsap, yoghurt,…start uw zondag vrolijk én vitaminerijk. De stokerij Van Damme is om meer dan één reden het favoriete contactpunt voor wie op zoek is naar een kwalitatief ontbijt. Laat je eens goed verwennen. Allen daarheen dus.
Bevestig uw deelname door vooraf in te schrijven en 12 euro te storten voor 23 juni 2022 op rekening BE87 9799 6505 2294 op naam van het Land van Rode met de vermelding wandeling 25 juni 2022. Bij slecht weer wordt de wandeling gecanceld en vervangen door een bezoek aan de stokerij uit 1862.
Na het ontbijt start de wandeling om 10 u 15 aan de kapel van Issegem. Lucien De Smet (voorzitter Heemkundig Genootschap Land van Rode) leidt en gidst je door Heeseghem, Baelghemveld, in de buurt van Hemelgem en Vrijhem, Syp en op den Dries, best mogelijk dat de lieden van Badulo daar hun woonplaats hadden. Via het Muldershof de Rakelde, de Huckerstraat en Bechem bereikt men na ongeveer 2 u 30 de startplaats. Je verneemt het vaak onbekende verhaal achter het onroerend erfgoed.
De ‘Badulinga’ – tocht staat garant voor veel wandelplezier. Trek op zaterdag 25 juni 2022 de wandelschoenen aan en vertrek voor een tocht van ongeveer 2,5 km. Twijfel niet. De Badulinga-wandeling is ontspannend én leerrijk.  Wil je de absolute rust, zicht op unieke landschappen, zalige plekken midden in de natuur, dan moet je op zaterdag 25 juni naar Balegem. De tocht slingert langs mooie hoekjes. Ontdekken. Beleven. Genieten. Wil je eens helemaal weg van de stress van alledag, beleef gewoon plezier aan een heel verzorgd ontbijt én een ontspannende, sportieve activiteit. Dit event, begin zomer, wil je toch niet missen? Een absolute aanrader.
Lezing over familienamen
Noteer alvast. Op donderdag 10 november om 19 u 30 organiseert Heemkundig Genootschap Land van Rode in GC De Kluize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke een boeiende lezing over de herkomst en de betekenis van onze familienamen. Prof. dr. Magda Devos gaat in op de grote verscheidenheid in ons familienamenlexicon en op de moeilijkheden die we ondervinden om de oorspronkelijke betekenis van familienamen bloot te leggen. Meer info volgt. Tegen eind september kan je de familienamen, waarvan je de betekenis wenst, doormailen naar landvanrode@skynet.be. Enige voorwaarde, je moet zelf present tekenen op de lezing. (mvdv, foto’s ddl).