Stad zoekt vertalers/tolken Oekraïens/Russisch

Ninove is op zoek naar mensen die zowel Oekraïens/Russisch als Nederlands spreken en die via een vrijwilligerscontract af en toe willen ondersteunen bij de communicatie tussen de Oekraïners en de medewerkers van de stad.

De stad ondersteunt haar nieuwe Oekraïense inwoners in hun (integratie) traject. Taal is hier een belangrijk onderdeel, zonder de hulp van vertalers en tolken is het heel moeilijk om een goede hulp- en dienstverlening te garanderen. De stad is daarom op zoek naar mensen die zowel Oekraïens/Russisch als Nederlands spreken en via een vrijwilligerscontract af en toe willen ondersteunen bij de communicatie tussen de Oekraïners en de medewerkers. O.a. in het zorgpunt van de eerstelijnszone Dender-Zuid en tijdens de komende ontmoetingsmomenten voor Oekraïense vluchtelingen zullen tolken welgekomen zijn.

Burgemeester Tania De Jonge: “De 96 vluchtelingen uit Oekraïne voelen zich al goed thuis in onze stad. Onze gastgezinnen en sociale diensten vangen hen zeer goed op en zorgen voor een uitstekende begeleiding. Voor een optimale begeleiding is de taal een heel belangrijk aspect, we zoeken dan ook vrijwilligers om ons daarin bij te staan.”

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het Sociaal Huis via 054 50 50 50, helpoekraine@ninove.be.