Zottegems centrum verkeersvrij voor driedaagse braderie

Als ook de weergoden in een goede bui zijn, dan mag in het komende weekend in het Zottegemse stadscentrum weer een grote volkstoeloop verwacht worden naar aanleiding van de zomerbraderie die er plaatsvindt op vrijdag 24 juni van 14 tot 18 uur, zaterdag 25 juni van 10 tot 18 uur en zondag 26 juni van 14 tot 18 uur. Naast mogelijkheid om in de verkeersvrije winkelstraten rustig te kuieren en te shoppen, organiseert vzw Zottegem Winkelcentrum ook als omkadering van de braderie voor de derde keer ‘Zottegem Leeft’, ditmaal met als centraal thema ‘zee en strand’.

Zoals etalages die in het teken van dit thema versierd zijn (zie foto van etalage chocolaterie Pralifino in de Stationsstraat), zullen ook winkelstraten aangepast ingekleed worden. Op verschillende plaatsen zullen de bezoekers beach-hotspots kunnen aantreffen, ideale plekjes om foto’s bij te nemen. Op de Markt is er opnieuw een fotoboothstand waar men zijn/haar foto gratis kan laten afdrukken. Verder worden ook nog andere randattracties voorzien, o.a. een optreden van de plaatselijke turnkring Eikels Worden Bomen van 13 tot 16 uur op het marktplein.

VERKEERSMAATREGELEN

Ter gelegenheid van dit braderieweekend zullen op vrijdag 24 juni van 12 tot 18 uur, op zaterdag 25 juni van 8 tot 20 uur en op zondag 26 juni van 13 tot 19 uur volgende centrum verkeersstratenvrij gehouden en voor het verkeer afgesloten worden (+ parkeerverbod): Stationsstraat, Markt, Zavel, Hoogstraat en Nieuwstraat (deel tot aan Artizanat). De Heldenlaan zal afgesloten worden ter hoogte van het oorlogsmonument zodanig dat daar verkeer op- en neerwaarts alsook parkeergelegenheid wel mogelijk blijven. Ook op het Stationsplein zal doorgaand verkeer (in beide richtingen) mogelijk zijn.