Foto (vlnr.): Simon Lejeune, Dieter Lumen en Orville Cottenie

Fietsherstelpalen in Oosterzele

N-VA Oosterzele stelt voor om op gerichte plaatsen fietsherstelpalen aan te brengen. Fietsherstelpalen zijn palen waar naast een fietspomp ook ander gereedschap wordt voorzien om kleine, snelle, herstellingen uit te voeren wanneer je als fietser materiaalpech hebt. “Naast het verder versterkt inzetten op fietsverkeersveiligheid, kunnen we zo ook inzetten op de algemene fietsbeleving in onze gemeente”, zegt Oosterzeels N-VA-voorzitter Simon Lejeune.

De gemeente Oosterzele profileert zich vaak als fietsgemeente. Als voortuin van de Vlaamse Ardennen is de gemeente Oosterzele voor vele wielerliefhebbers dé toegangspoort tot die Vlaamse Ardennen. Ook de vele mountainbikeroutes in Oosterzele brengen heel wat fietsers in beweging. Daarnaast is de gemeente ook voor de nog verder vorm te krijgen fietssnelweg tussen Zottegem en Gent een belangrijke schakel. Tot slot zijn er ook de vele lokale fietsers die genieten van de lokale Oosterzele wegen.

Om die redenen wil N-VA Oosterzele naast het versterkt inzetten op veilige fietspaden en fietsverbindingen ook inzetten op de algemene fietsbeleving in en door Oosterzele. Wat daartoe kan bijdragen zijn fietsherstelpalen. Zo stelt de lokale N-VA-afdeling voor om op gerichte locaties palen aan te brengen waar fietsers zichzelf van materiaalpech kunnen verhelpen. Fietsherstelpalen zijn robuuste, in roestvrij staal uitgevoerde fietspompen voor openbaar nut en de publieke ruimte. Naast een fietspomp kan in een set aan gereedschappen worden voorzien, beveiligd tegen diefstal.

N-VA-schepen Orville Cottenie laat alvast weten dat het voorstel wordt meegenomen bij de installatie van zogenaamde Hoppingpunten, waarbij men specifieke vervoersknooppunten breder uitgerust worden voor verschillende vormen van mobiliteit.