2550 euro voor De Kleppe geschonken door OKRA

Op dinsdag 31 mei 2022 heeft Okra sport Brakel-Lierde en okra trefpunt Nederbrakel, in nauwe samenwerking met het Bernardustechnicum van Oudenaarde,  een MEMORIDE georganiseerd ten voordele van het vakantiecentrum DE KLEPPE in Everbeek-Beneden. Er werd permanent met twee fietsen gefietst tussen 10.00u en 17.30u. in de mooie streek van de Vlaamse Ardennen. Alle 130 aanwezigen konden dit volgen op een groot scherm via google street viewer.

Erik Van Steenberge (Teamleider Okra Trefpunt Nederbrakel)  : “Ondertussen kon men genieten van een lekker aperitief, een koude vleesschotel, koffie met taart en belegde broodjes met koffie. Er was een optreden van onze lijndansers en van de muziekgroep “De Kluivers”. Mede dank zij onze sponsors en alle aanwezigen kent deze actie een netto opbrengst van 2550 euro.”

Deze cheque werd gisteren overhandigd  aan de verantwoordelijken van De Kleppe  tijdens de koffietafel.

“DE KLEPPE” is een vakantiecentrum waar kwetsbare mensen terecht kunnen (beperking, autisme, armoede, zorgbehoevend). Mensen voor wie vakantie doorgaans niet zo evident is. Op “DE KLEPPE” beleven zij een deugddoende vakantie met de nodige zorg.

Mensen met fysieke beperkingen houden ook van avontuur en buiten plezier maken, maar door hun beperkingen is dit meestal niet mogelijk. Op De Kleppe passen we onze infrastuctuur, dienstverlening en activiteiten zodanig aan dat de mensen wel plezier kunnen maken en uitdagingen kunnen en durven aangaan. Hen niet steeds opnieuw confronteren met die beperking, maar kijken naar de mogelijkheden en ons aanbod daar op afstemmen!

Vanuit de vrijwilligersploeg in “De Kleppe” kwam een tijd geleden de idee om een grote rolstoelschommel te installeren. Mensen in een rolstoel staan op een speelplein steeds aan de kant, ze kunnen niet participeren aan het spel. Mensen komen naar De Kleppe om te genieten, met de dieren activiteiten te doen, vakantie te beleven, maar ook voor spel en plezier. Met dergelijk toestel maken we terug een verschil en vind je niet op openbare speelpleinen. Ook is er geen (zorg)vakantiecentrum in België die dergelijk toestel heeft.

Gezien de exclusiviteit en het feit dat dergelijk toestel het grote gewicht van elektrische rolstoelen moet kunnen dragen, is dit niet goedkoop. Hiervoor is De Kleppe reeds gesponsord voor een bedrag van € 6500, maar er was nog een extra  € 2550 nodig voor de realisatie, wat overeenkomt met het bedrag geschonken door Okra Nederbrakel en Okra sport Brakel-Lierde.