© Facebook (stad Zottegem)

Graaf van Egmontstraat voor heraanleg wegdek afgesloten

In de Graaf van Egmontstraat aan de rand van het Zottegemse stadscentrum wordt op dinsdag 5 juli gestart met de werken voor het vernieuwen van het wegdek. De wegverharding is er al meerdere jaren in een zeer slechte staat en bestaat veeleer uit een telkens weer opgelapte asfaltlaag op losliggende kasseien die geen goede funderingsbodem meer vormen. Bedoeling is de oude kasseien op te breken en te vervangen door een duurzame fundering met daarop een nieuw wegdek, ook in asfalt. De werken worden uitgevoerd door de bvba Norré-Behaegel uit Westende die de kostprijs ervan becijferde op 71.217,26 euro. Uiterlijk vrijdag 15 juli (afhankelijk van de weersomstandigheden) zou de vernieuwing van het wegdek moeten voltooid zijn.

VERKEERSREGELINGEN

Tot het einde van de werken zal er uiteraard geen verkeer in de Graaf van Egmontstraat mogelijk zijn. Voorzien wordt dat de straat wel tijdens de wekelijkse markt op dinsdag 12 juli toegankelijk zal zijn. Onze vragen van een paar dagen geleden aan schepen van openbare werken Cynthia Van den Steen (N-VA) of dit ook nog morgenvoormiddag 5 juli tijdens de dinsdagmarkt het geval zal zijn en of er speciale verkeersregelingen en/of omleidingen voorzien worden, bleven tot op het moment van publicatie van dit artikel onbeantwoord. Uit een andere bron konden wij nog vernemen dat de eenrichtingsregeling die in sommige omliggende straten geldt, behouden blijft. Het verkeer komende van de rotonde ter hoogte van het Kasteel van Egmont moet doorrijden via de Heldenlaan, Markt, Hoogstraat en Wolvenstraat naar de Molenkouter en verder. Het verkeer komende van de Molenkouter kan zoals normaal via de Neerhofstraat of Kasteelstraat/A. Scheirisstraat naar de Heldenlaan en verder. De parking achter het Egmontpark blijft beschikbaar (via de Meersstraat).