KVV Windeke blijft kaart van de jeugd trekken

Spelersvoorstelling in kermissfeer

n een heus kermissfeertje heeft voorzitter Stefaan De Keyster met veel gloed de nieuwe spelersgroep en trainers van KVV Windeke voorgesteld voor het seizoen 2022 – 2023. Ludieke taferelen op het marktplein Scheldewindeke. Opvallend, het bestuur van KVV Windeke blijft de kaart van de jeugd trekken. Ze krijgen opnieuw de kans om door te breken bij het eerste elftal. De spelers mochten zich één voor één voorstellen en een bal richting publiek trappen. Wie de bal ving ontving een consumptiebon. Uit de vele korte speeches van de spelers bleek dat men wil mikken op de titel, een goed figuur slaan in het nieuwe seizoen, en zo meer. Velen voetballen al sinds hun jeugdjaren bij KVV Windeke. Ze voelen zich thuis in Windeke. Eenmaal Windo, altijd Windo. KVV brengt ook heel wat jeugdploegen in competitie en de jeugdsamenwerking met Voorwaarts Gijzel Oosterzele wordt verder gezet.
Voorzitter Stefaan De Keyster: ‘Onze club werd opgericht in 1927. Nog vijf jaar en we bestaan 100 jaar, in 2027 hoopt men één eeuw voetbal te vieren in Scheldewindeke. De club telt 130 actieve leden. Volgend seizoen brengen we een eerste elftal en belofteploeg in actie. Het runnen van een voetbalploeg is niet eenvoudig. We zijn blij dat we met zo’n twintig zijn die zich inzetten voor de dagelijkse werking van de club. Veel dank. Het kost ook veel geld. In september en maart organiseren we ons eetfestijn. Het WK – voetbal gaat men – normaal gezien – kunnen volgen in Den Amb8, er staan ook nog een paasstage en een herdenkingstornooi op het programma’,  speechte de op de dreef zijnde voorzitter Stefaan De Keyster. Hij had veel woorden van lof voor de sponsors, ze werden allen vermeld. ‘Na veel jaren in hogere reeksen te hebben gespeeld, treden we volgend seizoen in vierde provinciale aan. We hadden het liever anders gezien, maar we zijn super gemotiveerd om er het beste van te maken. We opteren voor eigen spelers. Het is nu aan Thomas De Witte (T1) en Gertjan Duprez (T2) om de spelers te motiveren.
Eerste elftal en beloften
De spelerskern 2022 – 202:3:  Dries De Smaele, Gilles Saelens, Sven De Landtheer, Florian Verhoie, Sybe De Smet, Quinten De Groote, Louis Vincke, Jesse Backaert, Kobe Van Hulle, Viktor Vervust, Dries De Langhe, Elias Veciana Grumut, Thomas Van De Velde, Thijs De Langhe, Senne Engels, Emile Gabriël, Brian Gerard, Lennert Matthijs, Remi Mertens, Lucas Matthijs, Mathis Storme, Viktor Van Durme, Cyriel Ladrière, Guillaume Van Cauwenberghe, Robby Lampens, Brecht Van Paemel, Seppe Duynslaegher, Glenn Van Herpe, Nisse Verstuyft, Robbert Buylle, Geoffrey Auret, Jens Van Audenaerde, Sander Van Den Meersschaut, Flor De Temmerman, Tibo Van Der Straeten, Jens verhaegen, Dennis Verween, Arno Van Der Straeten.
Tot grote tevredenheid van voorzitter Stefaan De Keyster en het bestuur tekenden veel spelers present op de spelersvoorstelling. KVV Windeke beschikt over een brede kern die men compatibel acht om een goed figuur te slaan in vierde provinciale. Het blijft uiteraard aan de spelers om de ambitie van KVV Windeke waar te maken. De nieuwkomers willen bij KVV Windeke hun voetballoopbaan een nieuw leven inblazen. Het vertrouwen in de groep is groot. Een sterk wapen, duidelijk te zien op de spelersvoorstelling, er heerst bij de spelers een vriendschappelijke sfeer.
Er is een mix van ervaren spelers en jong talent. KVV Windeke staat voor een grote uitdaging. De club wil in het nieuwe seizoen een sterk blok vormen en de supporters een leuke pot voetbal bezorgen. Het bestuur blijft geloven in het Windeekse voetbal. Het is geweten, de Windeekse voetbalsupporter is kritisch en wil iets terug. Voetbal is al sinds 1927 de uitlaatklep voor vele Windekenaars. Het is een ontmoetingspunt. Als er als team wordt samengewerkt, staat KVV Windeke een nieuwe mooie toekomst te wachten. KVV Windeke hoopt opnieuw te kunnen rekenen op zijn trouwe thuisaanhang. Nu nog sportief presteren en het zit goed. Met karakter én strijdlust komt men ver. De ganse groep stapt gemotiveerd de nieuwe competitie in. En nu aan klantenbinding doen. Met spraakmakende resultaten komen de supporters vanzelf. We wensen het bestuur, de trainersstaf, de spelers, de fans veel succes in het nieuwe seizoen. (mvdv, foto’s ddl)