11 juliviering in Zottegem met stadsbeiaardier, Bal Merklez, de Louie Louie Coverband en Yevgueni

De stad Zottegem zet alle zeilen bij voor de viering van de Vlaamse Feestdag op maandag 11 juli met gratis optredens van de stadsbeiaardier, Bal Merklez, de Louie Louie Coverband en Yevgueni. Afspraak op het Marktplein.

De festiviteiten starten om 17.00 uur het concert van stadsbeiaardier Paul Hoste. Hij brengt werk van Vlaamse meesters, originele beiaardwerken en variaties op achttiende-eeuwse kamermuziek. Om 19.00 uur is het de beurt aan Bal Merklez. Deze Zottegemse 11-koppige klezmer- en balkanband brengt traditionele en zelfgeschreven nummers met een repertoire dat vooral bestaat uit  “typisch ophitsende up tempo nummers en naar de keel grijpende tranentrekkers”. Om 20.45 uur heroveren ze een tweede keer het podium. De Louie Louie Coverband speelt om 19.30 uur en neemt je mee op een ontdekkingstocht naar de jaren zestig. Het viertal gelijkgestemde zielen brengt hommage aan hun helden. De grootste artiesten zoals The Beatles, The Stones en The Doors komen aan bod. De headliner is Yevgueni. Hij start om 21.30 uur en brengt poëtische versmeltingen van kleinkunst, chanson en pop.

“Ter ere van de Vlaamse Feestdag trakteren we op 11 juli opnieuw op een gratis volksfeest voor jong en oud. Overal in Vlaanderen staan die dag podia vol met muzikaal Vlaams talent. En ook in Zottegem toveren we de Markt om tot een feestplein. Het belooft een spetterende editie te worden met een gevarieerd programma, muziek als rode draad en veel gezelligheid,” zeggen burgemeester Evelien De Both en schepen van Citymarketing Brecht Cassiman (N-VA).

“Ons cultuurhuis CC Zoetegem bokste inderdaad een topaffiche in elkaar,” vult schepen van cultuur Lieselotte De Roover (CD&V) aan. “Het wordt genieten van een heerlijke mix van optredens. Er is talent van eigen bodem, de beste pop- en rockhits van vroeger en prachtige kleinkunst. Alles is helemaal gratis en reserveren is niet nodig. Een bar en foodtrucks zorgen voor de nodige verfrissingen. Iedereen welkom voor een groot feest!”