Oplevering kleinschalige woonwijk te Idegem

Idegem. In Idegem, deelgemeente van Geraardsbergen, is een nieuw woonproject woensdag 13 juli klaar voor oplevering: 20 koopwoningen, 8 huurwoningen en 36 huurappartementen wachten op nieuwe bewoners.

Betaalbare woningen met een rustige ligging
Het pittoreske Idegem ligt op 10 minuten met de wagen van het centrum van Geraardsbergen maar ook vlakbij Ninove. Een toeristisch weetje: het heeft als enige dorp aan de Dender nog een veerpont. Het is een landelijk dorp waar je nog alle voorzieningen (bakker, slager,…) vindt op wandelafstand. Bovendien heeft het een station en meerdere busverbindingen. En je vindt er ook nog een dorpsschool. Een ideale locatie dus voor gezinnen met kinderen die rustig willen wonen.

Kleinschalig woonproject
SHM Denderstreek heeft een binnengebied bestemd voor wonen, vlakbij de dorpskern, uitgebouwd tot kleinschalige woonwijk zonder doorgaand verkeer. Langs de rustig toegangsweg liggen 12 bel-étage woningen en rond een open groene ruimte met waterbekken liggen de andere woningen en 2 laagbouw appartementen. Er zijn ook fietsbergingen voorzien.

Kandidaten
1.835 kandidaat-huurders en 47 kandidaat-kopers staan op de wachtlijst om in Geraardsbergen of deelgemeenten een betaalbare thuis te vinden. Van de kandidaat-huurders wonen er 628 op dit moment al in Geraardsbergen.

Huren, kopen en lenen
De huurwoningen en -appartementen zijn instapklaar en zullen weldra worden toegewezen aan de kandidaten op basis van hun plaats op de wachtlijst. Er zijn ook 20 koopwoningen. Het gaat om 4 bel-étage woningen met 2 slaapkamers en een carport. De 16 andere koopwoningen hebben 3 slaapkamers en een inpandige garage. Ze zijn gebouwd conform alle recente normen qua energiezuinigheid en duurzaamheid. De kopers werken binnenin de woning naar eigen smaak verder af en kunnen dus nog zelf de keuken, vloeren, deuren en betegeling kiezen.

SHM Denderstreek nodigt binnenkort iedereen die in aanmerking komt uit voor een bezichtiging. Nieuwe kandidaat-kopers kunnen zich nog altijd aanmelden. Vanaf november zullen de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe thuis. Later volgt er ook nog een feestelijk inhuldiging samen met de bewoners.

Voor meer info: http://shm-denderstreek.be

Julien Borremans