Politie neemt twee steps in beslag en trekt twee rijbewijzen in

Geraardsbergen/Lierde. Op zaterdag 09 en zondag 10 juli nam de verkeersdienst van politie Geraardsbergen/Lierde twee steps en twee voertuigen in beslag. De focus van de actie was gericht op verkeersoverlast. ‘Uiteraard werd er ook gecontroleerd op andere inbreuken die de verkeersveiligheid in het gedrang brengen, zoals alcohol, drugs en gsm-gebruik’, liet de politie weten.

‘In totaal werden 17 ademtesten en 4 drugstesten afgenomen. Iedereen blies safe maar 2 bestuurders legden een positieve drugstest af. Zij kregen beiden een proces-verbaal ‘drugs in het verkeer’ en hun rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. Verder werden ook 2 elektrische steps in beslag genomen omdat de bestuurders de regels niet respecteerden’, deelde de politie mee.

Een minderjarige bestuurde reed op de openbare weg en vervoerde een passagier op zijn step. Een ander bestuurder reed met een opgefokte step, terwijl de step een maximumsnelheid van 25 km/u mag hebben. De twee steps werden in beslag genomen.

Daarnaast werden processen-verbaal opgesteld wegen het niet dragen van een helm bij het sturen van een bromfiets, het besturen van een voertuig met meer passagiers dan mogelijk, het negeren van een stopbord en het negeren van een verkeerbord. Er werden tevens 9 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor o.a. gsm-gebruik achter het stuur, ongepaste snelheid, verkeerd parkeren…

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans