Melle vierde 11 juli met Peter Koelewijn en The Rockets en The Mellvids Bigband

Nostalgie met een stevige portie pop

Melle vierde in de Wautersdreef aan het Lijsternest het jaarlijks 11 juli feest.

Het gemeentebestuur, lokale verenigingen, horeca en middenstand organiseren er talloze activiteiten voor jong en oud. Je kon in de afgelopen week een eet bonnetje kopen op de infodienst in het gemeentehuis of online.

Om 18 u stond de Melse band The Mellevids Bigband op het podium.

De muziek van onze bigband zorgt voor danskriebels, vrolijkheid, nostalgie en laat sowieso overal de zon schijnen. We brengen swing, latin, ballads, jazz, rock, funk: muziek van o.a. Glenn Miller, Duke Ellington, Count Basie, Weather report, Cole Porter.

Om 20 u gingen  alle pannen van het dak met Peter Koelewijn (81j) & The Rockets.

Halverwege de jaren 50 werd de band Peter en zijn Rockets opgericht. In de jaren 60 scoorden ze een eerste grote hit met ‘Kom van dat dak af’. Op 8 januari 2020 was het precies zestig jaar geleden dat deze single voor het eerst op de radio werd gedraaid. Het nummer kwam in 1960 op nummer 1 in de Nederlandse en Belgische hitlijsten.

Peter Koelewijn stond behalve met The Rockets ook solo en in het gezelschap van andere bands op de planken. Daarnaast verdiende hij zijn pluimen als producent.

Ook in Vlaanderen bleef Koelewijn niet onbesproken. Nummers als ‘Kom van dat dak af’, ‘Angeline m’n blonde sexmachine’, ‘Bonnie’ en ‘Je wordt ouder papa’, galmden ook hier in Melle veelvuldig door de boxen.