Zottegemse wegen vrij voor doortocht Baloise Ladies Tour

Op vrijdag 15 juli zal de derde rit (met start en aankomst in Herzele) van de 6de editie van de vijfdaagse Baloise Ladies Tour (de vroegere BeNe Tour voor dames-elite)) ook op Zottegems grondgebied een doortocht maken.

In totaal zullen de rensters een 14-tal km over Zottegemse wegen rijden. Komende van Herzele (start om 13u30) zullen zij koers zetten naar Brakel-Michelbeke via de Leenstraat, Gentsesteenweg, Langestraat, Godveerdegemstraat, Jasmijnstraat, Tweekerkenstraat, Kloosterstraat, Smissenhoek, Ten Ede, Faliestraat, Sint-Hubertusplein, Oudenhovestraat, Sint-Goriksstraat, Ten Bosse, Kruiswaterplein, Smisstraat, Roter, Kortendries en Langendries. Deze doortocht is voorzien tussen 13u35 en 14 uur en met het oog op een veilige passage zal er dan in die straten (of het gedeelte ervan dat van voormeld parcours deel uitmaakt) van 11u30 tot 14u30 parkeerverbod gelden. In de Kloosterstraat en Smissenhoek betreft het enkel de parkeerstroken naast de rijbaan in de rijrichting Sint-Maria-Oudenhove en op het Sint-Hubertusplein enkel de rijweg. Ook zal van 12u30 tot 14u30 eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Smisstraat (alleen toegelaten richting Roter), Roter (richting Kortendries) en Kortendries (richting Langendries).