Doelvrouw Nicky Evrard beste Red Flame tegen IJsland

Stopt penalty en pakt uit met cruciale reddingen

Wist je dat Nicky Evrard (27 j.), keeper van de Red Flames, haar roots in Balegem liggen? Tegen IJsland ontpopte Nicky zich tot de beste Belgische. Ze stopt de penalty van Thorvalsdottir en pakte uit met cruciale reddingen. De Red Flames kwamen eigenlijk goed weg, met veel dank aan Nicky Evrard. Dankzij haar bleef het 1 – 1. Wat een powergirl! Ze speelde een sublieme partij. Ze bevestigde haar goede vorm. Veel kunde.

De toekomst van de Balegemse Nicky ziet er veelbelovend uit. Na het Europees kampioenschap wordt ze keeper van OH Leuven. Er was ook veel belangstelling van buitenlandse clubs. Terecht. De vaardige handen van Nicky Evrard leverde België toch een punt op. De IJslandse meisjes waren vaak doelgericht, voetbalden aardig mee, maar Evrard stond heel alert te keepen. Begin tweede helft was ze kansloos toen – na een geharrewar – Thosvaldsdottir de 0 – 1 op het bord zette. We denken dat ze eens goed gevloekt heeft. Daarna plooide Nicky Evrard niet meer. Ze had geweldige reflexen in huis, ze haalde onder meer een mooi geplaatste bal vanonder de lat. Een belangrijke redding. Ze had uiteraard liever haar tent leeg gehouden. Van Haemermaet kon een terechte penalty verzilveren. Een punt uit de brand gesleept, eigenlijk met veel dank aan Nicky. Mentaal is Nicky sterk, we zagen haar negentig minuten lang concentreren. Ze geeft blijk van mentale ‘higher power’. Ook in het meevoetballen boekt ze vooruitgang, praktisch alle ballen komen aan. Ze gaat zich nu focussen op de komende wedstrijden.
Doelvrouw worden van de Red Flames, het is zeker een droom die uitkomt. Een groot doel, het is geweldig als dat plan werkelijkheid is. Eerst was ze in haar jeugdjaren veldvoetballer en keeper tegelijk. Doelvrouw bij de meisjes, en – wat dacht je – aanvaller bij de boys. Op haar 22 ste wordt ze pas professioneel getraind. Insiders wisten al snel tot wat Nicky in staat is. Alles viel in de juiste plooi. Ze keept met een oneindige voorraad vertrouwen. Haar sterke prestatie maakt misschien iets los bij jonge meisjes die haar als een voorbeeld zien. En hopelijk dromen ze ook van een carrière bij de Red Flames.
En nu uitkijken naar de volgende wedstrijden van de Flames: Frankrijk – België (donderdag 14 juli, 21 u) en Italië – België (maandag 18 juli, 21 u). (mvdv, foto ddl)

En nu uitkijken naar de volgende wedstrijden van de Flames: Frankrijk – België (donderdag 14 juli, 21 u) en Italië – België (maandag 18 juli, 21 u).  (mvdv, foto ddl)