Voetwegel in Godveerdegem: gebrek aan onderhoud

Om de gevaarlijke verkeersdrukte in de Tweekerkenstraat te vermijden en ook zelf niet nog de wagen uit de garage te moeten halen, wordt vooral door voetgangers maar ook door fietsers veelvuldig gebruikgemaakt van de wegel die deze straat verbindt met de Hoevestraat, om zich vanuit Godveerdegem/Erwetegem via de Groenstraat richting het centrum te begeven (en terug). Er wordt ons gesignaleerd dat dit nu vrijwel onmogelijk geworden is ingevolge gebrek aan onderhoud van deze (voet)wegel waardoor ondermeer brandnetels er welig tieren langs weerskanten van het weggetje. Voetgangers worden er sowieso geneteld, zeker wanneer dit onkruid na een regenbui het wegeltje helemaal overwoekert. Aan het stadsbestuur en de bevoegde schepen(en) wordt dan ook gevraagd om – op regelmatige basis – aan deze wegel het nodige onderhoud te laten uitvoeren.

X