AZ Sint-Elisabeth Zottegem: bankautomaat verdwijnt

Binnenkort zal geen gebruik meer kunnen gemaakt worden van de bankautomaat rechtover de inschrijvingskiosken aan de onthaalbalie in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem.

Omdat meer en meer een sterke daling van cash-geldopnamen aan bankautomaten en een forse toename van betalingen met kaart vastgesteld wordt, werd door enkele grootbanken als antwoord op deze trend beslist om een aantal bankautomaten te deactiveren. Om die reden zal ook de automaat in het Zottegemse ziekenhuis eind van deze maand augustus weggehaald worden.

Er wordt nog meegedeeld dat inmiddels door de vier Belgische grootbanken een nieuw netwerk van geldautomaten gelanceerd is, genaamd ‘Batopin’, met de bedoeling dat elke Belg nog binnen een straal van 5 km rond zijn/haar woonplaats aan een cash-automaat terechtkan. In de buurt van het AZ Sint-Elisabeth bevinden de dichtstbijzijnde Batopin-automaten zich op ca. 1 km afstand in Zottegem-centrum aan de Trapstraat 2 (hoek met de Zavel) en aan het Stationsplein 11 (rechts naast de ingang).

X