Kom genieten van de festiviteiten in Bruisend Balegem

Veel sterren en toppers van Vlaamse bodem

Wie eens naar Bruisend Balegem is geweest, komt op zondag 14 augustus 2022 zeker terug voor de tiende editie. Bruisend Balegem wordt opnieuw een totaalspektakel. De opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers hebben duidelijk gekozen om niet te raken aan de kwantiteit én kwaliteit. Bruisend Balegem staat voor een cocktail van muziek, animatie, expo, folklore, kunst, cultuur, markt, straattheater, tractorshow, culinair food & drinks,… en letterlijk en figuurlijk veel vuurwerk.
Bruisend Balegem is uniek omdat het een cultureel volksfeest is dat een zeer ruim publiek aanspreekt. Er is ook gedacht aan de kids. Bruisend Balegem zorgt op de editie 2022 voor een mengeling van topkwaliteit en breed amusement naar ieders smaak. Met onder andere veel bands, sterren, toppers van Vlaamse bodem. Het menu 2022 oogt heel appetijtelijk. En voor wie er mocht twijfelen, Bruisend Balegem denkt ook aan je portemonnee, op zondag 14 augustus is en blijft het evenement gratis. Zo’n uitgebreid kwaliteitsprogramma heeft uiteraard een kostprijs (veel nulletjes in het bedrag). Maar het unieke van Bruisend Balegem is dat men dankzij de sponsors en de opbrengst van eetfestijnen Bruisend Balegem GRATIS kan houden voor de duizenden bezoekers. Intussen is het B.B. – team erin geslaagd om van Bruisend Balegem een toeristisch en cultureel topevenement te maken. Bruisend Balegem zal op de tiende editie mega-goed zijn.
Artiesten die u moet zien
Bruisend Balegem telt heel wat optredens van sterren en toppers die je zeker moet zien. Het zal in de smaak vallen. En allemaal GRATIS. Bruisend Balegem heeft onder meer goed ingespeeld op het succes van ‘The Masker Singer’, ‘Liefde voor muziek’, ‘Zomerhit’, ‘Tien om te zien’.
Camille
Wat een succesjaar voor Camille. Het gaat razend goed met de 21 – jarige Camille. In the picture als winnaar van ‘The Masked Singer’, wat een vertolking van ‘Miss Poes’. Er staan 100 optredens op de kalender. In de kortste tijd uitgegroeid tot een heuse popster. Haar concerten in de Lotto Arena zijn al uitverkocht. VTM maakt een reeks over Camilles succesjaar. B.B. wist ze ook te strikken voor een optreden. Camille, op het podium Rondpunt, vanaf 15 u 45 tot 16 u 30.
Mama’s Jasje
Mama’s jasje viert de 30 + 1 jarige carrière. In de gloriejaren scoorde Mama’s Jasje de ene hit na de andere. De succesnummers: ‘Als de dag van toen’, ‘Teken van leven’, ‘Eén nacht alleen’, ‘Zo ver weg’, ‘Doe het licht maar uit’… en zo meer zullen tussen 18 u 30 en 19 u 30 weerklinken op het podium Pastorieberg. Zijn optreden in ‘Liefde voor muziek’ gaf zijn carrière een nieuwe boost.
Bart Kaëll
Sfeermaker en klasse-entertainer Bart Kaëll kan terugblikken op een succescarrière van ruim 30 jaar. ‘De Marie Louise’, ‘Zeil je voor het eerst’ en ‘Moeder’, om er maar een paar te noemen’, zijn in het collectieve geheugen gegrift. De partner van Luc Appermont blijkt wel de eeuwige jeugd te hebben. Het wordt zwieren, draaien en meebrullen op het podium Rondpunt (15 u – 15 u 30).
Frans Bauer
Heb je even tijd voor Frans Bauer? De Nederlander Frans Bauer mag je een halve Vlaming noemen. Hij treedt zelfs met meer plezier op in Vlaanderen. Zijn hits zijn zo uit het leven gegrepen. Zijn albums halen goud en platina. De succestrein dendert voort op zondag 14 augustus in Balegem. Ambiance troef op het podium Rondpunt. Vanaf 20 u tot 20 u 40 trekt Frans Bauer je op sleeptouw met zijn typische Hollandse hits en zijn kenmerkende lach.
Luc Steeno
In de Vlaamse showbizz klinkt de naam Luc Steeno als een klok. Will Tura was zijn voorbeeld, maar al snel bouwt hij een eigen stijl. De sound – mix show betekende zijn grote doorbraak. Scoorde de ene hit na de andere: ‘Ik mis je elke dag’, ‘Hij speelde accordeon’, ‘Mooi zijn alle vrouwen’. Staat intussen ook al 33 jaar lang op de planken en weet als geen ander ‘zijn’ publiek in de beste stemming te brengen. Van 16 u 45 tot 17 u 25 op podium Rondpunt.
Amaryllis Temmerman
De veelzijdige Amaryllis Temmerman is niet alleen bekend als actrice en presentatrice, ze kan op de koop toe ook nog eens fantastisch zingen. Kom op Bruisend Balegem op het podium Pastorieberg (15 u 45 – 16 u 30) luisteren naar ‘nachtegaal’ Amaryllis. Haar laatste singels belanden allemaal in de top 10. Liefhebbers van het betere Nederlandstalige lied gaan kunnen genieten van tal van Nederlandstalige parels.
Mathias Vergels & het Goede voorbeeld
Alleen al ‘Thuis’ fans gaan present tekenen in Bruisend Balegem. Mathias Vergels nam een blits start als zanger. Verraste kijkend Vlaanderen met de ‘Papegaai’ in The Masked Singer. Met ‘1 Keer Voor Altijd’, ‘Betere Man’, ‘Zolang je Maar Hier Bent’ bewijst hij dat hij naast acteren ook verbluffend goed kan zingen’. Tussen 14 u en 14 u 40 mag Mathias Vergels op het podium Pastorieberg bewijzen dat hij een begenadigd singer is.
Cleymans & Van Geel
Zeker weten, het loopt storm voor Cleymans & Van Geel die op het podium Pastorieberg (21 u 15 > 22 u 30) hun ‘ding’ mogen doen. Met het duo Cleymans & Van Geel, geruggensteund door een ijzersterke live –band, wordt het gegarandeerd lachen, gieren, dansen, meezingen, brullen mag ook. Iedereen uit de bol, dankzij de bloedbroeders Jelle & Jonas. Met een rits onweerstaanbare songs en blikken humor wordt het in Balegem een knotsgekke avond.
Naast deze artiesten treden er nog tal van steengoede bands en talentrijke zangers, zangeressen en deejays op. Ziehier de indrukwekkende lijst: Marcoff, Dex Dylan, Jettie Palettie, Nico, Pure4Fun, Koor Amici, Bal Musette, Annchanté, Et encore, De Platte Choco’s & friends (Elvis en Hansken van de Beenhouwer), Toevallig, De Helaasheid der Zingen, Je m’en sex please, The Bumplebeez, The Bridge, DJ Thunderbolt, DJ Jay Rohm, DJ Valeir. Er is ook een DJ contest, de winnaar mag om middernacht optreden.  (mvdv, foto’s ddl)
X