Balegem: hevige woningbrand in de Diepestraat. Zes personen kunnen tijdig ontsnappen .

Woensdagavond konden  vier volwassenen en twee kinderen tijdig ontsnappen aan de vuurzee in een woning aan de Diepestraat 1 in Balegem. Hoe de brand is ontstaan is een opdracht voor de branddeskundige. De brandweerkorpsen uit Gent West en de Vlaamse Ardennen  hadden de handen vol om de vuurzee te bedwingen, de woning is tijdelijk onbewoonbaar.

Rond vijf voor acht kreeg de brandweer de melding binnen, de brand ontstond aan de straatkant. Volgens omwonende sloegen de vlammen snel uit de ramen en de voordeur van de gerenoveerde hoeve. De brandweerkorpsen konden erger voorkomen, toch is de schade aan zienlijk. Het gelijkvloers is wellicht vernield. Het vuur sloeg ook over naar het dak van het bijgebouw.

“We bekijken of er noodopvang voorzien moet worden voor de bewoners want de woning is, minstens deze nacht, onbewoonbaar”, aldus Tim Daeze van de van de politiezone Rhode&Schelde.

X