Minister Weyts investeert € 47.559 in Vrije Basisschool Sint- Catharinacollege

Moerbeke. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 47.559 in Vrije Basisschool Sint- Catharinacollege in Moerbeke, Geraardsbergen. “Een investering in scholenbouw is een investering in onze onderwijskwaliteit. En dus in onze eigen toekomst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Geraardsbergen ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 47.559 in Vrije Basisschool Sint- Catharinacollege te Moerbeke, gelegen aan de Willem Van Moerbekestraat. Concreet gaat het om het vervangen van buitenschrijnwerk, vernieuwen van dakbedekking en isoleren en het plaatsen van een nieuwe condensatie gasvloerketel.

“De lokale N-VA is opgetogen met de subsidies die de school mag ontvangen. Investeren in kwaliteitsvol onderwijs in onze stad is de start van een goede toekomst voor onze schoolgaande jeugd” meldt Ilse Roggeman, gemeenteraadslid.

Julien Borremans