Een ‘masterclass pottenbakken’ tijdens de zomermaanden

Overboelare. Marnic De lange – eigenaar van pottenbakkerij Den Boelover in Overboelare – heeft beslist om na 27 jaar praktijkervaring jaarlijks tijdens de zomermaanden een ‘masterclass pottenbakken’ te organiseren. Pas na al die jaren komt hij tot dit besluit, omdat hij vindt dat hij nu genoeg kennis heeft om dit deels door te geven aan geïnteresseerden. Het is alleen voor gevorderden. Ze leren hier enkele speciale technieken om de gemaakte stukken dan later in de speciale houtoven (anagama) af te bakken. De anagama is een traditioneel type houtoven die Marnic aan zijn atelier in 2006 gebouwd heeft. Jaarlijks wordt de oven éénmaal gestookt en dit gedurende 76 uur. Voor verdere inlichtingen aangaande de masterclass voor volgend jaar kan u contact opnemen met Marnic De Lange via info@marnic.be. De pottenbakkerij en atelierwinkel zijn van maandag tot zaterdag van 13.00 tot 19.00 uur open. Gratis rondleidingen zijn mogelijk tijdens deze uren. 

Voor meer info: info@marnic.be
Marnic De Lange, Boelarebos 8, 9500 Geraardsbergen

Foto’s en tekst: Diederik De Mezel