Gijzel Kirmesse van vrijdag 26 tot en met maandag 29 augustus

Platform van verenigingen pakt uit met indrukwekkend programma

Heb je het programma van ‘Gijzel Kirmesse’ al gezien? Het beloven van vrijdag 26 augustus tot en met maandag 29 augustus vier mooie feestdagen te worden. Gijzenzele is nog een dorp waar iedereen komt mee feesten. En dat maakt Gijzel zo uniek. Een platform van Gijzenzeelse verenigingen zet al jaren zijn schouders onder de organisatie van de ‘Kirmesse’. Volbloed Gijzenzelenaars Geert De Landsheere en Johan Van Durme belichten het programma en stelden goedgeluimd en met veel enthousiasme het programma van ‘Gijzel Kirmesse 2022’ voor. Gezellige sfeer op de persconferentie, veel medewerkers tekenden present en werden – net zoals de pers – in de watten gelegd met verzorgde hapjes en gekoelde dranken. In ‘Gijzel’ weet men hoe het moet. Ook leuk om zien, de heel vriendelijke kermisladies in hun ‘marcelleke’. Noteer met stip, van vrijdag 26 augustus tot en met maandag 29 augustus staan vier bruisende dagen in het verschiet. Dat men in Gijzenzele vier dagen lang kan feesten zonder daar een financiële kater aan over te houden, heeft men te danken aan het platform van Gijzenzeelse verenigingen. Het hele dorp is klaar voor de ‘Kirmesse’. Gijzel Kirmesse, dat is een bruisende cocktail met vooral veel muziek, pittige evenementen en een volkse sfeer.
‘Gijzel Kirmesse’ organiseren is elk jaar een werk met veel uitdagingen. Maar medewerkers zijn altijd welkom, wie interesse heeft om het dreamteam van de ‘kirmesse’ te komen versterken mailt naar info@gijzelkirmesse.be. Er wordt dit jaar meer ingezet op kinderanimatie. We willen niet evolueren naar een nachtkermis, we sluiten om één uur, zo willen we onze vrijwilligers niet overbelasten. Met een dartstornooi voor Gijzenzelenaars volgen we de nieuwste hype, ook dank aan alle medewerkers, sponsors’, klonk het bij Geert en Johan, die het belang van vrijwilligerswerk nog eens dik onderstreepten.
De feestgangers worden getrakteerd op veel events en een resem optredens. Met de optredens van One Dollar Trio (met gastoptreden van Silke Van Durme), dj’s Danny Gaethofs, Dave & Danny, Hammertime, DJ Jazzy Max, aperitiefconcert Koninklijke Fanfare Orkest Volksopbeuring Massemen, Pipo en Pipette, John, De Helaasheid der Zingen, Jo Vally, Kevain, dj Boer Boerie, Das Rock en DJ Geert komen veel muziekgenres aan bod. Maanden voorbereiding heeft het gevraagd maar een ronduit prachtig ploegteam, het Gijzels platform van verenigingen, heeft het geklaard om een indrukwekkend programma samen te stellen. Het is uniek voor de kleine deelgemeente met zo’n duizend inwoners. In de eerste plaats is de ‘Kirmesse’ een sfeerfeest. ‘Gijzel Kirmesse’ staat voor volkse leute en plezier. De kermis is een cocktail van optredens, attracties, sport, rommelmarkt, volksspel (het kaarten) eetfestijnen, aperitiefconcert, pop – up bars,  cava bar, kinder- en straatanimatie, hindernisbaan springkasteel, kermis TD, ludieke act ‘sjampetter’, BBQ, petanquetornooi, darts, gratis koffietafel, snoepworp, feest en raad mee met de kermisladies’, eten en drinken. De kermisvrienden slaagden er alweer om een gratis ‘Kirmesse aan te bieden. . Een heel gevarieerd programma met veel gangen. Vaste waarden maar ook vernieuwingen, en ook de kids worden niet vergeten. Elk jaar opnieuw, de Gijzenzelenaars kijken uit naar hun ‘kirmesse’. De ganse gemeenschap wordt betrokken. De feestelijkheden worden uitgewerkt door de bewoners zelf. Een pak Gijzenzelenaars zijn betrokken bij de organisatie en de uitwerking. Ze hebben er hun handen mee vol. Ze doen het nog altijd met hart en ziel. “Gijzel’ boven. Op maandag 29 augustus is er traditiegetrouw een plaats voor een sereen moment. Er is een dienst ter nagedachtenis van de overleden parochianen. De dienst wordt geleid door Wies Merckx.
Authentieke ambiance
Zeg nu zelf, een Kirmesse met een grote K. En met haar gezellig en uniek dorpsplein heeft ‘Gijzel’ nog een sterke troef in handen. Een bewaarde en verscholen parel. Je mag in Gijzenzele vier dagen ongestoord feesten. Het platform van Gijzenzeelse verenigingen wijkt ook in 2022 niet af van de succesformule. Typerend voor Gijzel Kirmesse: mensen van verschillende achtergronden komen er samen om tijdens Gijzel Kirmesse even alle zorgen te vergeten. Ze verdwalen in de Gijzelse vreugde. Neem deel aan Gijzel Kirmesse. De bedoeling is dat het epicentrum van de feesten, het dorpsplein in Gijzenzele, een ontmoetingsplaats wordt waar mensen zelf de sfeer maken. Authentieke ambiance. Een concept dat perfect in Gijzel Kirmesse past. Alle medewerkers zijn klaar om je vanaf vrijdag 26 augustus tot en met maandag 29 augustus een fantastische kermis aan te bieden. Een volksfeest voor iedereen. Zelfs de grootsten ‘pezewever’ is welkom. Zorg gewoon dat je er bij bent. Graag het volledig programma?  Ga naar www.gijzelkirmesse.be.  (mvdv, foto’s ddl)