Ertegemse Trekkers vieren kermis: retrostoet en volksbal

Ter gelegenheid van de dorpskermis komend weekend in Erwetegem gaan de Ertegemse Trekkers, die dit jaar het 15-jarig bestaan van hun vereniging mogen vieren, op vrijdag 26 augustus om 15 uur opnieuw langs in het plaatselijke rusthuis WZC De Vlamme om er gedurende een uurtje voor en samen met de residenten (en hun eventueel bezoek) gekende, herkenbare volksliederen te zingen. Ook zullen ze voor iedere rusthuisbewoner een zoetigheid als ‘kermisgeschenk’ bij hebben.

’s Avonds tekenen de Ertegemse Trekkers dan voor de openingsstoet van de kermis, een ludieke optocht in retrostijl die om 19 uur vertrekt vanop de Kattenberg via de Kloosterstraat en Smissenhoek richting het oud-station aan Ten Ede, onder begeleiding van de muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Sint-Maria-Oudenhove. Naar aanleiding van deze activiteit zal er trouwens in de Kattenberg (langs weerskanten) van 17 tot 19u30 een parkeerverbod van kracht zijn en van 18 tot 19u30 geen verkeer toegelaten worden.

Op zaterdag 27 augustus maken de Ertegemse Trekkers afspraak voor het traditionele volksbal met dans, vanaf 20u30 in de loods op de boerderij van de familie Hoerens aan het Gaverland. Met op de affiche Boma & De Slagerparade en een afterparty met dj Danny is de ambiance verzekerd. Een inkom- of steunkaart kost 5 euro en geeft ook recht op deelname aan een tombola waarmee een ballonvaart te winnen is. Wat de dresscode voor dit volksbal betreft, is ‘uitgaanskledij uit de oude tijd’ wenselijk.