Lezersbrief: handelaars hekelen wildplasproblematiek in Hoogstraat Zottegem

Een lezersbrief over de problematiek van wildplassen in de Hoogstraat in Zottegem.

“Het is zo dat wij en de handelaren in de Hoogstraat in Zottegem dagelijks geconfronteerd worden met wildplas praktijken van honden omdat hun baasjes dit helaas toelaten. Het is frustrerend om dagelijks te moeten constateren dat er tegen de voorgevels van de handelszaken geplast wordt. Dit is voor onze klanten allesbehalve een mooi uitzicht laat staan hoe de mensen wel niet moeten denken over Zottegem winkelstad als ze een bezoek brengen in de Hoogstraat.”

“Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze problematiek niet enkel plaatsvindt in de Hoogstraat maar alle winkelstraten in het centrum. Daarom denken wij dat het beter zou zijn de eigenaars van hun huisdier te sensibiliseren dat de voorgevels van de woningen geen hondentoiletten zijn en dat de stad misschien kan investeren in hondentoiletten verspreid over het centrum van Zottegem. Als laatste denken wij dan om meer controles uit te voeren door de politie en de desbetreffende personen te verbaliseren. Het is niet de hond maar het baasje die hiervoor verantwoordelijk is.”

De foto’s tonen beplaste voorgevels in de Hoogstraat over een wandelafstand van nog geen 250 meter. “Een echte schande”