Wannes Heylen houdt Benjamin Verraes nipt van zich af in de spurt te Moortsele.

De kermis in Moortsele is traditiegetrouw verbonden met de wielerwedstrijd op zaterdag. Met een deelnemersveld van 123 eliterenners z.c. en beloften waren de organisatoren van Cyclo Moortsele meer dan tevreden. Voor Moortsele was dit zelfs een nieuw record. De omloop was in vergelijking met vorig jaar lichtjes gewijzigd. Dit jaar zat de kleine beklimming van de Rattepas in het parcours verwerkt wat het toch iets pittiger maakte dan de vorige jaren. Achteraf waren veel renners tevreden met deze uitbreiding.

Na de eerste doortocht kregen we meteen een trio aan de leiding.  Wannes Heylen, Hans Becking en Thibault Fostier kozen meteen voor de aanval en Jonas Goeman kon even later ook nog de aansluiting maken. Dit kwartet bokste op korte tijd een mooie voorsprong bij elkaar. Een groep van zes renners met Gauthier Beeckman, Milan Lanhove , Jens Moens, Emano Permentier, Felix Dopchie en Mathew Fox kwam na vier ronden wedstrijd tot op 40 seconden maar kon de kloof niet dichten en werd teruggegrepen door het peleton. Iets voor halfkoers gingen een zevental renners op zoek naar de leiders die toen al iets meer dan één minuut voorsprong hadden. Opnieuw Milan Lanhove, Erik Inkster, Benjamin Verraes, Jarne Van Cauter, Robbe De Weert, Jérome Baugnies en Yentl Vandevelde bundelden de krachten en slopen stilaan dichter tot bij de leiders. Vooraan had Thibault Fostier de rol gelost maar hij kon aansluiten bij de achtervolgers. Na tien van de dertien ronden kwam er vooraan een hergroepering. Met elf leiders werd de finale ingezet. Fostier kende materiaalpech en viel nog weg uit de kopgroep. Ondertussen probeerde Jerome Baugnies, mede door het premiegewin, er vandoor te gaan. Maar de kopgroep liet niet begaan en alles bleef samen. Een achtervolgende groep van negen renners met o.a. David Desmecht kwam nog opzetten maar kwam te laat om de koplopers nog bij te benen. Bij de leiders waren er wel nog enkele pogingen in die allerlaatste ronde maar toch kwam het tot een spurt met tien renners. De plaatselijke renner Benjamin Verraes zette van heel ver aan en zag de aankomstlijn steeds dichter bij komen, maar hij werd in laatste instantie toch nog voorbijgesneld door Wannes Heylen. Na zijn derde plaats vorig jaar moest Verraes dit jaar dus tevreden zijn met een tweede plaats. Jérome Baugnies eigende zich nog de derde podiumplek toe. Een mooi podium en eveneens een mooie winnaar. Voor de cardioloog uit Zwijnaarde, die nog maar pas twee jaar volop aan het koersen is, was het meteen zijn vijfde overwinning van het seizoen.

Na de wedstrijd gingen de hemelsluizen nog volledig open en was het nog eventjes wachten om de podiumceremonie te kunnen afwerken. Gelukkig voor de renners was het zonnig en droog gebleven tijdens de wedstrijd.

Foto’s: DDL

 

Uitslag:

  1. Wannes Heylen
  2. Benjamin Verraes
  3. Jérome Baugnies
  4. Vandevelde Yentl
  5. Jarne Van Cauter
  6. Milan Lanhove
  7. Eric Inkster (Can)
  8. Hans Becking
  9. Jonas Goeman
  10. Robbe De Weert
  11. David Desmecht op 20”
  12. Mauro Verwilt op 24”
  13. Bart Pieters
  14. Niels De Rooze
  15. Tim Coppens