Leerlingen GBS De Vlindertuin fietspoolen naar school

Vandaag, vrijdag 23 september werden n.a.v. de 16e Strapdag allerlei activiteiten georganiseerd in GBS De Vlindertuin in Herzele.

De strapdag is de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel die traditioneel doorgaat op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft aan de kant met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg.

“Het stopt niet bij deze ene dag, maar het is belangrijk om dit te blijven volhouden tijdens de rest van het schooljaar”, zegt Els De Durpel, de directrice van GBS De Vlindertuin. “We deden vandaag een oproep om allemaal met de fiets en in fluo naar school te komen.  Op deze dag was er ook een fietspool vanuit de vier windrichtingen van onze school. Zo wachtte meester Pepijn, aan de Sint-Antoniuskapel in Burst, de kinderen op. Aan de Romein bovenaan de Balei in Sint-lievens-Houtem stond meester Andres. In Hillegem aan de kerk stond meester Sven en aan het station in Herzele stond directrice Els De Durpel klaar, om de kinderen vandaar veilig te begeleiden naar onze school. Ouders waren ook talrijk aanwezig wat voor extra veiligheid zorgde. Op de speelplaats en op de wielerpiste werden er allerlei parcours opgezet, in de klassen werd er ook een verkeersmemory gespeeld en/of grote verkeersquiz gemaakt. Ook konden de kinderen een voetgangersexamen afleggen.  In de namiddag was er nog een grote wandeling doorheen Borsbeke. We vertrokken om 13.30 uur, ouders waren ook hier welkom. Om 15.00 uur sloten we de dag af met ons Straplied.”