Lezing van Brigitte Raskin over De Taalgrens

Geraardsbergben. Marnixring Vlaamse Ardennen organiseert op donderdag 6 oktober in de feestzaal De Kat te Ophasselt een lezing over de Taalgrens met Brigitte Raskin. Het boek dat Brigitte Raskin rond dit thema heeft uitgebracht heeft als ondertitel ‘…wat de Belgen zowel verbindt als verdeelt’. Hoe kwam de taalgrens tot stand ? Wat waren, zijn de gevolgen voor de Belgische staatsstructuur en de huidige Belgische politiek? Op die en andere vragen zal Brigitte Raskin, in het kader van de Europese en Belgische geschiedenis, op een heldere en inzichtelijke manier een antwoord geven. Brigitte Raskin is ook, zoals de Geraardsbergenaren, een taalgrensbewoonster. Ze is licentiate geschiedenis, schrijfster en journaliste. Ze was ook een gekend TV-gezicht in het spelprogramma ‘Namen Noemen’. Voor wie meer inzicht wil krijgen in de Belgische geschiedenis en de politieke actualiteit moet absoluut komen luisteren.

Voor inlichtingen en reservatie: sofie_herpelinckx@hotmail.com of ilse.roggeman@skynet.be