Oosterzele: bijna 900 leerlingen uit het lager onderwijs namen deel aan de 34ste scholenveldloop

In 2022 loopt de Vlaamse loopweken voor scholen van 19 september tot en met 14 oktober.

Donderdag ging op de terreinen van KVV Windeke de 34ste scholenveldloop door voor alle  lagere scholen uit Oosterzele. Het werd georganiseerd door de sportraad met ondersteuning van de technische ploeg van de  GC De Kluize.

Het startschot voor een jaar spannende schoolsport. Van de kleuterklas tot het laatste jaar lager onderwijs. Net zoals vorig jaar ligt ook dit jaar de nadruk op plezierbeleving en het organiseren van alternatieve loopvormen, in plaats van een traditionele veldloop.

De ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ zijn een initiatief van MOEV en Sport Vlaanderen in nauwe samenwerking met de gemeentelijke sportdiensten, Netwerk Lokaal Sportbeleid en de VAL. Met de steun van de sponsor Schoenen Torfs en het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) zorgen voor ondersteuning.

Bijna 900 leerlingen namen deel aan het event, in de voormiddag was het voor de 1st en het 2de legden 600 meter af, het 3de en het 4de gingen voor de 1000 meter, in de namiddag kwamen de 5de en 6de leerjaar aanbod voor 1200 meter als werd mooi aan er klaar gepraat door oud directeur Berdy.

5de leerjaar meisjes& jongens reeks A&B

 

 

6de leerjaar meisjes& jongens reeks A&B

 

 

het podium bij de leerkrachten