Met ‘Mindfullness’ trekt Freddy De Vadder terug naar zijn roots

Try-out in GC De KLuize

Stand up comedian Freddy De Vadder stelde in GC De Kluize zijn nieuwste show ‘Mindfulness’ voor. De Oosterzeelse cultuurtempel was aardig volgelopen. In een mum van tijd uitverkocht voor het optreden van de  West – Vlaamse komiek, die momenteel in Gent woont. Blijkbaar zakken veel artiesten naar de theaterzaal GC De Kluize in Oosterzele af, de ideale plaats om wat uit te proberen. Ruim anderhalf uur sloofde Freddy De Vadder zich af om van ‘Mindfullness’ een genietbare show te maken. De start is veelbelovend met keiharde muziek en met Freddy De Vadder die opkomt in badjas, en vrij snel zijn show verder zet in zijn – hoe kan het anders – zijn legendarisch ‘marcelleke’. De ‘kluchtigoard’ scoort het hoogst met de acts over zijn vriendin (e schone prente) en kater Barry. Wuk?! Na de show waren de meningen van het publiek verdeeld.
In zijn nieuwste show ‘Mindfullness’ gaat Freddy De Vadder noodgedwongen terug naar zijn roots. Corona heeft hem sowieso – zoals veel artiesten – doen nadenken. Een parcours met vallen en opstaan. Passeren de revue: uiteraard die ellendige coronatijd maar ook provocerende, recht voor de raap, anekdotes uit zijn alledaagse leven. Passeren de revue: verkeersagressie, bakfiets, Vlasmarkt, verjaardag (Freddy is 52!), zijn (nieuwe) prente, vrienden op café, Zwarte Piet, Dampoort, Brabantdam, lockdown, spaarpot, het n-woord, onesie, kater Barry (White), kerstavond, mancave (=meditatieruimte), anti-vaxers, opsporingsbericht Barry, en zo meer. Den Freddy waagde zich finaal zowaar aan een stukje muziek.
Het publiek zag in ‘Mindfullness’ heel geslaagde items, maar ook minder geslaagde nummers. Niet alles lukt. Niet alles is bruikbaar. Het West – Vlaams is ook niet altijd goed te verstaan. Humor staat bovenaan zijn agenda. Maar wie De Vadder kent, weet dat hij er na de try-outs zal staan. Zijn kalender begint – na twee vermaledijde coronajaren – opnieuw propvol te lopen. Hij blijft comedy maken, zoals weinigen kunnen. Eigenlijk blijft hij aan alles zijn ‘kloten’ vagen. ‘E zuipt d’ene pinte achter d’ander, en e smoort lik e ketter’, hopelijk is dat West- Vlaams perfect, Tine. De ingrediënten die van Freddy De Vadder een succes maken, blijven na zo’n 25 jarige carrière dezelfde. Er is plaats voor humor, grappen, vertelsels,..en een en ander wordt ter plekke nog uit de duim gezogen. Mindfulness, een cocktail die nog wat meer op smaak moet gebracht worden. Een deel van het publiek vond dat het werk nog niet af is, maar eenmaal de try-outs voorbij, gaat ‘Mindfulness’ comedy worden met grote C. Maar het publiek ruim 90 minuten entertainen, het is en blijft een krachttoer. (mvdv, foto’s ddl)