Op de Markt in Zottegem werden eerder al camera's geïnstalleerd

Zottegem: ook camerabewaking aan rotonde Heldenlaan

Vooral om het vandalisme te bestrijden, werd in het voorjaar 2018 begonnen met het voorzien van camerabewaking op het Stationsplein en de Markt in het Zottegemse stadscentrum. Op vraag van de lokale politie komt er binnenkort nu ook een camera bij ter hoogte van het Kasteel van Egmont, aan de rotonde beneden de Heldenlaan.

Deze camera moet het mogelijk maken om een beter zicht te krijgen op het verkeer dat via deze weg het stadscentrum binnenrijdt en verlaat, en zal zoals de reeds aanwezige camera’s ook aangesloten worden op het bestaande controlesysteem dat door de politie gemonitord wordt. Vorig jaar nog werd overigens in de politiekantoren aan de Meengracht een uitbreiding van de servercapaciteit voor deze camerabeelden uitgevoerd. Zoals ook voor de reeds bestaande camera-installaties, wordt opnieuw op de firma Geconet nv uit Gent een beroep gedaan voor het leveren en plaatsen van deze bijkomende camera, tegen een kostprijs van 12.167,74 euro. Voor het jaarlijkse preventieve onderhoud van de camera en server moet 175 euro betaald worden.

Lees ook