Godveerdegem: geen doorgaand autoverkeer meer in Leliestraat

In de Leliestraat die de nieuwe wijk Lelie achter het AZ Sint-Elisabeth verbindt met de Tweekerkenstraat in Godveerdegem, geldt voortaan een nieuwe verkeerssituatie.

In deze straat is eigenlijk de toegang in beide richtingen reeds verboden (met uitzondering voor plaatselijk verkeer), maar sinds gisteren donderdag is de straat ook fysiek geknipt door middel van paaltjes die geplaatst werden ter hoogte van de Leliekapel, meer bepaald net voorbij de bocht richting AZ Sint-Elisabeth. Op die manier blijft plaatselijk verkeer voor de buurtbewoners mogelijk maar wordt het doorgaande autoverkeer aan banden gelegd en wordt de weg vanuit Godveerdegem/Erwetegem richting Bevegem/centrum (en omgekeerd) voor fietsers en voetgangers aangenamer en veiliger gemaakt. Alvorens deze ingreep gebeurde, kreeg de Leliestraat ook nog een nieuwe laag asfalt.