Asfalteringswerken Onkerzelestraat zetten verkeerssituatie in Schendelbeke en Idegem verder onder druk

Onkerzele/Idegem/Schendelbeke. In de Onkerzelestraat zijn momenteel asfalteringswerken aan de gang. De straat is enkel bereikbaar voor plaatselijk verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Dries- en de Ganzestraat. Tel daarbij nog het sluipverkeer van de Aalstsesteenweg en het wordt bijzonder druk in de straten van Schendelbeke en Idegem. Ook vrachtwagens denderen regelmatig door de straten. ‘Dat brengt heel wat stress met zich mee’, reageert een bewoner.

De asfalteringswerken in de Onkerzelestraat zijn volop bezig en duren tot 15 oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden. Doorgaand verkeer in de Onkerzelestraat, vanaf de Bosstraat tot aan de Breekpot, is niet mogelijk. ‘Een omleiding wordt ingesteld voor verkeer -3,5 ton via de Voldersstraat, de Kampstraat, de Kerkborre, de Ganzestraat, de Driesstraat, de Ankerstraat, De Dijk en de Klakvijverstraat’, staat op de website van de stad Geraardsbergen te lezen.   Bijkomende maatregelen worden genomen in de omliggende straten om sluipverkeer tegen te gaan.

Zo houdt de politie regelmatig controleacties langsheen het traject, maar dat weerhouden de bestuurders niet om massaal door Idegem en Schendelbeke te rijden. Het verkeer wordt bovendien ernstig gehinderd door geparkeerde wagens en werken langsheen het traject. Ook zwaar verkeer vindt zijn weg doorheen de Dries- en de Ganzestraat. Regelmatig denderen zware vrachtwagens doorheen de anders rustige dorpen. De vraag blijft waarom de tegenstrijdige verkeersborden ‘Plaatselijk uitzonderlijke verkeer’ en ‘Omleiding’ gehandhaafd blijven.

Verdere info
In de Onkerzelestraat wordt van de Breekpot tot de Kampstraat enkel plaatselijk verkeer toegelaten.     In de Kampstraat wordt plaatselijk tweerichtingsverkeer toegelaten tussen de Voldersstraat en de Breekpot.  Een omleiding wordt ingesteld voor verkeer +3,5 ton via de Zonnebloemstraat (N495), de Astridlaan (N42), de Brambroek (N8) en de Aalstsesteenweg.

Tijdens de werken is de Onkerzelestraat niet bereikbaar voor ILvA vanaf het kruispunt met de Bosstraat tot het kruispunt met de Breekpot. Hierdoor kan de afvalophaling aan huis niet doorgaan en worden 2 verzamelpunten ingericht, één in de Botermelkstraat en één in de Breekpot. Afvalfracties kunnen op één van deze verzamelpunten worden aangeboden. Voor de Lijnbus 76 wordt een alternatieve route aangeboden.

Voor meer info: https://www.geraardsbergen.be/nieuws/detail/3875/update-asfalteringswerken-onkerzelestraat

Julien Borremans

Lees ook:

Verkeersellende en Babylonische verwarring door verkeersborden