Bewoner van Baneike in Brakel misnoegd over niet aangekondigde brandweeroefening

Een kleine twee weken terug had er een groots opgezette brandweeroefening plaats op het industrieterrein van Brakel.  De codebenaming was black monday vertelt ons bewoner Patrick Van De Walle.

Patrick : “Voor de bewoners van Baneike was het inderdaad  ‘Black Monday.” Dat er moet geoefend worden,   daar heb ik niets tegen want oefening baart kunst.  Wat me wel tegen de borst stoot is dat onze straat werd gegijzeld en dat is mijn inziens een brug te ver.

Ik kwam rond 21u van mijn werk  en werd op de hoek van de Industrielaan tegen gehouden en er werd aangemaand dat ik mijn voertuig hier diende achter te laten en te voet naar huis moest gaan. Rond 23u mocht ik dan dezelfde weg nog eens terug doen om mijn voertuig te gaan ophalen.

Dit is toch toppunt als men weet dat men Baneike  ( hindernissen voorzien) langs de Opbrakelsestraaat  niet kan bereiken door de werken aan de Ronsesestraat.  Wij hadden dus geen enkel alternatief en heb mijn ongenoegen duidelijk gemaakt aan het gemeentebestuur met dank u!!!