Bij ’t Rad Elene gonst het van de ‘Geruchten’

Nadat eerst de jongerenafdeling in mei weer voor het voetlicht kon treden met de opvoering van ‘De nablijfbunch’, mag na twee jaar corona-onderbreking nu ook de volwassenengroep van ’t Rad Elene opnieuw de toneelplanken op.

Voor de herfstproductie viel bij de toneelkring de keuze op ‘Geruchten’, een blijspel van Neil Simon waarin alles begint met een feest voor een tiende huwelijksverjaardag dat echter in het water valt omdat de jubilaris zichzelf door het hoofd geschoten heeft en zijn vrouw vermist wordt. Naarmate er meer gasten arriveren, wordt de zaak ingewikkelder: het ene verzinsel lokt de andere leugen uit en uiteindelijk weet niemand meer wie bij wie welk verhaal op de mouw gespeld heeft en zijn alle gasten enigszins doorgedraaid…

De regie is in handen van Bert Van Poucke en de tien acteurs zijn: Didier Coppens, Kim Gettemans, Andy De Pauw, Elke Moreels, Chris De Saveur, An Hellemans, Hans Van Herrewege, Mieke Leroy, Chris Demets en Annelies Lenssens. De opvoeringen gaan door in zaal Sint-Cecilia aan het Romeins Plein in Velzeke. Er zijn vijf galavoorstellingen voorzien op vrijdag 4, zaterdag 5, donderdag 10 en vrijdag 11 november (telkens om 20 uur) en op zondag 6 november om 18 uur. Daarnaast zijn er ook nog vier gewone voorstellingen op vrijdag 7 en zaterdag 12, vrijdag 18 en zaterdag 19 november (telkens om 20 uur) en op zondag 13 november om 18 uur. Toegangskaarten kosten 18 euro voor de galavoorstellingen en 9 euro (7 euro voor kinderen -12 jaar) voor de gewone voorstellingen. Plaatsen reserveren kan bij alle leden van de toneelkring, door middel van een e-mail naar radreservaties@gmail.com of telefonisch via 0497 61 64 83 (na 19u30).