voorZwalm schenkt opbrengst Benefriet aan Zwalmse jeugdsport

 

Eind juni van dit jaar organiseerde de voorZwalm-fractie (burgemeester Bruno Tuybens, schepenen Francia Neirinck en Patrick Moreels, gemeenteraadsvoorzitter Tom Aelbrecht en raadsleden Emmy Herregodts, Anke Thuy, Greet Van Herpe, Nina Roest en Karel De Wagter) haar jaarlijkse Benefriet, een benefiet (met friet) waarbij de hele nettowinst wordt verdeeld aan goede doelen in Zwalm.

Vorige keer werden de FOS-scouts en de Chiro ondersteund, nu was het de beurt aan de Zwalmse jeugdsportverenigingen, volgende keer gaan we bv. naar sociale – of milieuorganisaties.

 

Eind juni l.l. kwamen honderden mensen van de lekkere stoverij of veggieburgers proeven. De netto opbrengst van dit eetfestijn bracht de mooie som van 3.700,20 euro op en dat wordt onder meer op basis van het aantal aangesloten Zwalmse jongeren verdeeld tussen de jeugdwerkingen van SK Munkzwalm, Kreadance,  WIK Boekel en Machu Hapkido.

 

SK Munkzwalm ontving logischerwijs het hoogste bedrag, gezien het aantal aangesloten jeugdsporters. Marleen Denijs is bijzonder dankbaar voor de steun en geeft aan dat de extra middelen zullen aangewend worden om, naast de reguliere trainingen, extra techniektrainingen te organiseren voor de U7 tot U9 en extra coördinatietrainingen voor de U10 tot U13.

Dimitri Covent van Kreadance liet weten enorm gecharmeerd te zijn door deze actie en zullen het extra geld gebruiken voor de kostuums en de geluidsinstallatie voor de jaarlijkse mega show.

WIK Boekel zal het ontvangen bedrag gebruiken voor de renovatie van de kleedkamers, zo laat voorzitter Kurt Eeckhout weten, terwijl Karel Decatelle namens Maruchi Hapkido meldt dat het ontvangen geld zal aangewend worden voor de financiering van de aankomende Hapkido-stage in Zwalm.