Het lek bevindt zich in Munkzwalm. Foto met dank aan schepen Peter Van Den Haute

Langer mogelijke hinder in watertoevoer in Zottegem

Gisteren hebben wij gemeld dat er door Farys omwille van een lek in Zwalm dringende herstellingswerken moesten uitgevoerd worden aan de drinkwaterleiding. Voorzien werd dat deze werken tegen vandaag woensdagnamiddag zouden uitgevoerd zijn maar het distributiebedrijf laat weten dat helaas door onvoorziene omstandigheden de werken nog niet konden voltooid worden.

Vanavond (woensdag) om 20 uur worden ze voortgezet en vermoedelijk zullen de werken duren tot morgen (donderdag) rond 14 uur. Daardoor kunnen er zich in delen van Zottegem tot dan nog onderbrekingen en/of drukschommelingen in de drinkwatertoevoer voordoen. Vooral de inwoners van Zottegem-centrum, Leeuwergem, Elene, Velzeke en Strijpen kunnen hierdoor hinder ondervinden. Aangeraden wordt om als voorzorgsmaatregel op voorhand enkele emmers water te vullen. Alle betrokken klanten waarvan Farys contactgegevens heeft, zullen hieromtrent (nog) een sms of mailtje ontvangen. De stand van zaken van de werken kan gevolgd worden op https://www.farys.be/nl/hinder-toevoerleiding-zwalm.

Lees ook

Honderdduizenden liters drinkwater stromen weg in Munkzwalm