Dag van de Jeugdbeweging

De jeugdraad van Melle en Merelbeke trakteert met koffiekoeken

Op de Dag van de Jeugdbeweging verwent jeugddienst Merelbeke alle leden en leiding met een gratis ontbijt. Iedereen is welkom vrijdagochtend 21 oktober tussen 7 en 9 uur en dat liefst in uniform. Schepen van Jeugd Egbert Lachaert deelt koffiekoeken uit op het Kerkplein in centrum Merelbeke en Merelbeke Flora “zonder mijn oud scouts uniform, wel met veel goesting en grote dankbaarheid”.

Gratis koffiekoeken

De Dag van de Jeugdbeweging is een dag van samenhorigheid. Merelbeke telt maar liefst 12 jeugdverenigingen en meer dan 2.000 leden die zich ieder weekend amuseren en engageren. Schepen Lachaert: “we mogen terecht trots zijn op het engagement van onze Merelbekeese jeugdwerking. Ze bezorgen kinderen unieke ervaringen op vlak van samenhorigheid en vriendschap en onvergetelijke kampen. Als schepen van Jeugd werk ik graag mee aan hun feestdag!”Schepen Lachaert: “we willen zoveel mogelijk leden en vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet. Met de extra locatie bereiken we nog meer kinderen en jongeren die bijvoorbeeld in Flora wonen en in Gent naar school gaan.”

Melle

Ook dit jaar slaan de jeugdraad en de Melse jeugdverenigingen de handen in elkaar om een heerlijk ontbijt te voorzien voor jong en oud. In 2022 staan ze niet alleen klaar op de vertrouwde plek op het Gemeenteplein, er wordt ook een tweede locatie voorzien op het pleintje in Melle Vogelhoek. Het ontbijt wordt gesponsord door FairTrade Melle.