De Reveil in 2021. © Davidsfonds Zottegem

Allerheiligen: ‘Reveil’ op begraafplaats Zottegem

Net als op nog tientallen andere locaties in Vlaanderen kan men op Allerheiligendag 1 november in de vooravond op de stedelijke begraafplaats aan de Kluisstraat in Strijpen terecht voor een bijzonder kerkhofbezoek. Voor de derde keer – in 2020 niet wegens corona – neemt Davidsfonds Zottegem dan deel aan een project van de vzw Reveil dat van jaar tot jaar spontaan blijft groeien en dat onder de gelijknamige noemer ’Reveil’ in het hele Vlaamse land de kilte en stilte van het traditionele kerkhofbezoek wil doorbreken door de begraafplaats even onder te dompelen in een warme gloed van ingetogen muziek en poëzie, op een serene manier en met respect voor elke overtuiging. Voor dit Reveilmoment wordt afspraak gemaakt rond zonsondergang om 17 uur. Lieselotte Meuleneire zal zorgen voor de intieme muziek, Katlien Cousy voor gelegenheidsteksten en -poëzie. De toegang is gratis.