Straatverlichting in Zottegem wordt nog niet gedoofd

In een recent NUUS-artikel op basis van een persbericht van het stadsbestuur (zie via deze link) kon u lezen dat het de bedoeling was om – als energie- en kostenbesparende maategel – in Zottegem en nog vijf andere Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten (Bever, Brakel, Geraardsbergen, Herzele en Lierde) voortaan van zondagnacht tot en met donderdagnacht telkens van 23 tot 5 uur de straatlampen alsook de verlichting van monumenten en openbare gebouwen helemaal te doven. In overleg met distributienetbeheerder Fluvius werd beslist om deze regeling nu zondagavond 30 oktober te laten ingaan. Naar verluidt zijn echter alle praktische zaken in verband hiermee nog niet geregeld tussen Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer, beheerder van de gewestwegen inclusief verlichting. Om die reden kan dan ook het nieuwe ‘brandregime’ van de straatverlichting niet opgestart worden zoals gepland. Over vanaf wanneer dit wel het geval zal (kunnen) zijn, zal later gecommuniceerd worden.