Zottegemse stadhuis eindelijk uit de steigers

Woensdag werden de steigers aan het Zottegemse stadhuis op de markt verwijderd. Dat betekent niet dat de werken afgerond zijn.

“In de voorbije tweede fase van de renovatie van dit mooie gebouw, werden de dakgoten en het dak aangepakt. Ook enkele dringende herstellingen (vooral aan de dakkapel) werden uitgevoerd. Ons stadhuis heeft de voorbije jaren al een serieuze facelift gekregen”, licht schepen van Patrimonium Evert De Smet (N-VA) toe. “Die lijn trekt het stadsbestuur nog door, want in een volgende laatste fase moeten ook nog de ramen, de natuursteen-elementen in de gevel en het brandtorentje nog aangepakt worden. Voor die laatste fase kunnen we pas na Nieuwjaar de Vlaamse subsidies aanvragen. In 2023 of 2024 moet het Zottegemse stadhuis dus volledig klaar zijn.”