Lokaal Bestuur Geraardsbergen plaatst 46 bladkorven

Geraardsbergen. Bij het vallen van de bladeren plaatste de Technische dienst van Lokaal Bestuur Geraardsbergen 46 bladkorven. De bladkorven staan in straten waar zich bomen bevinden die eigendom zijn van de stad. Inwoners kunnen de afgevallen bladeren in de bladkorven gooien. Snoeiafval of bladeren van bomen op privé-eigendom mogen er niet in.

In Geraardsbergen staan heel wat bomen langs de wegen. Waar die eigendom zijn van het lokaal bestuur werden bladkorven geplaatst. In die bladkorven mogen inwoners de afgevallen bladeren gooien van gemeentelijke bomen. Tuin- en snoeiafval of bladeren van bomen of struiken op privé-eigendom mogen niet in de bladkorf. Dit wordt beschouwd als sluikstort. De bladkorven blijven staan tot eind dit jaar.

Hoewel het lokaal bestuur niet bevoegd is voor gewestwegen werden ook bladkorven geplaatst op de Guilleminlaan, de Oudenaardsestraat en de Aalstsesteenweg. ‘Afgevallen bladeren kunnen zorgen voor overlast en onveilige situaties. Denk maar aan verstopte rioolkolken en gladheid op stoepen of wegen. Bladkorven zorgen dus niet alleen voor een nettere omgeving, het maakt de buurt ook een stuk veiliger’, zegt schepen van Milieu Stephan De Prez.