KultuurThuis Henri, Chris De Smet stelt tentoon

zondagen 27 november, 4 en 11 december telkens van 14.00 u. tot 18.00 u

Chris stelt tentoon in het KultuurThuis Henri op zondagen 27 november, 4 en 11 december telkens van 14.00 u. tot 18.00 u. en Yi-Jia brengt sfeervolle muziek op piano.

Chris De Smet

Ik ben op jonge leeftijd in verschillende vormen van Kunst geïnteresseerd  geraakt en enkele jaren naar de Kunstacademie in Eeklo geweest. Na mijn studies in 2005 ben ik terug gestart met olieverf schilderen.
Het was na een bezoek aan het Van Gogh museum in Amsterdam dat ik verliefd werd op het werk: “een graanveld met kraaien”. Ik was nieuwsgierig in de techniek en ging zelf terug aan de slag, dat was dan ook mijn allereerste olieverfschilderij. Later ging ik me in acrylverfschilderen specialiseren en moderne abstracte technieken zoals de acrylgiettechniek en de typische drippings stijl zoals Jackson Pollock.

De afgelopen jaren heb ik me in bovenstaande kunststechnieken verdiept. De “acrylic pouring”, de zogenaamde acrylgiettechniek, de action painting “drippings” en landschapsschilderijen. Mijn voorliefde gaat nog steeds uit naar landschapsschilderijen en ik ben steeds op zoek naar een balans tussen realistische – maar toch ook kunstzinnige composities. In mijn typische kleurrijke stijl zal ik vaak schilderen zoals een fotograaf met bepaalde filters zou fotograferen.