Herdenkingsmoment voor alle overleden kinderen

Wereldlichtjesdag op zondag 11 december

Op elke tweede zondag van december herdenkt Wereldlichtjesdag alle overleden kinderen. Dit jaar vindt Wereldlichtjesdag plaats op zondag 11 december. Lokaal bestuur Oosterzele nodigt alle ouders, familie en vrienden van overleden kinderen uit op het herdenkingsmoment aan de troostboom achter de kerk van Balegem om 18.30 uur.

Voor het vierde jaar op rij organiseert gemeente Oosterzele een herdenkingsmoment voor alle overleden kinderen. Na twee digitale edities gaat Wereldlichtjesdag opnieuw fysiek door in Oosterzele. Ouders, familie en vrienden van overleden kinderen en iedereen die een overleden kind wil herdenken, zijn welkom op 11 december om 18.30 uur aan de troostboom achter de kerk van Balegem. Bij slecht weer gaat de herdenking door in de kerk. Gemeente Oosterzele nodigt familie en vrienden uit om ’s avonds tijdens een ceremonie stil te staan bij het verlies. Na een sereen moment met tekst en muziek, kunnen de aanwezigen een boodschap schrijven op de troostboom. Ouders krijgen een kaarsje mee met daarop de naam van hun dierbaar kind. Nadien kunnen alle aanwezigen napraten bij een warme tas soep. Het herdenkingsmoment gaat door op zondag 11 december om 18.30 uur aan de troostboom achter de kerk van Balegem, Pastorieberg, 9860 Oosterzele. De gemeente vraagt om vooraf in te schrijven via deze link, zodat ze alle voorbereidingen kan maken. (mvdv, foto’s ddl)