Prestaties van Oosterzeelse sporters en clubs krijgen aandacht en waardering

Uitreiking sportawards in feestelijk jasje

De toeschouwers beleefden in sporthal De Kluize tijdens de uitreiking van de sportawards en demonstraties van Turnclub Olympia Oosterzele Compagnie,  Balletschool Toi, Moi et la Dance en  kunst-wielrijden, en muzikale intermezzo een heel genietbare avond, die gepresenteerd werd door Christoph Caluwé. Alhoewel het flink wat moeite kost, kiezen veel Oosterzeelse jongeren voor het turnen, atletiek, zwemmen, karate, (mini)voetbal.  Speciaal in the picture Ivo Steyaert, de wereldrecordhouder backyard ultra. Ronduit een verbluffende prestatie. Dankzij Sportawards Oosterzele (voorheen Sportgala Oosterzele) krijgen de prestaties van Oosterzeelse sporters en clubs veel aandacht en waardering. De presentator had een boeiend gesprek met Marie – Rose (voorzitster TOO), Elsy (schepen sport en feestelijkheden) en Delfien (de bezielster van Balletschool Toi, Moi et la Dance).
Oosterzele is een sportieve gemeente. De gemeente heeft tal van kampioenen en Oosterzeelse clubs hebben heel sterke en verbluffende prestaties neergezet. Resultaten zijn belangrijk, maar het sociaal aspect is even belangrijk. Oosterzele is een kweekvijver, een aantrekkingspool voor jonge mensen die hun gading vinden in Oosterzele en in clubs uit de regio. De gadgets en awards werden overhandigd door schepen van sport en feestelijkheden Elsy De Wilde en Filip Vermeiren (voorzitter directiecomité AGB De Kluize). Er werden tal van eerste, tweede en derde plaatsen, goud en brons behaald in Oost – Vlaamse, Vlaamse- en Belgische kampioenschappen.
Awards
Turnen
Jade Vandewelle, Jef Lou en Kaat Schepens (trio), Amber De Rouck, Tiany Patho, Lore Van Oostende (trio), Lotte Danneels,Fran De Meuter, Myrthe Ghyselinck (trio),  Axl Van Lierde en Norah De Neve (duo), Wolf Claeys, Annemie Cottenie, Louise Struys en Amber De Saveur (trio), Yuna Van Parys en Lisa Van Der Haegen (duo), Norah Catry, Elena De Sutter en Renée Veeckman (trio).
Atletiek
Tibo De Smet, Patricia Van Delsen.
Zwemmen
Lara De Carne
Karate
Jonathan De Spiegelaere
Minivoetbal
MVC Gijzenzele (kampioen 3 de provinciale)
Voetbal
Dames Voorwaarts Gijzel Oosterzele, kampioen 2 de provinciale
Jongens U 15 Voorwaarts Gijzel Oosterzele, gewestelijk kampioen
Wereldrecord
Ivo Steyaert, wereldrecord backyard ultra
De Turnclub Olympia Oosterzele (TOO) blijft de prijzen opstapelen in provinciale en nationale wedstrijden. Norah Catry, Elena De Sutter en Renée Veeckman werden Oost – Vlaams en Belgisch kampioen en namen ook deel aan het Wereldkampioenschap acro in Bakoe (Azerbeidzjan). TOO compagnie, Dansschool Toi, Moi et la Dance, en kunstwielrijders Jelle en Takira brachten een wervelende show en veroverden alle harten. Kijken. Genieten. Bewonderen. TOO compagnie bracht een verhaal over de innerlijke strijd tussen woede en hopeloosheid. Een dilemma dat iedereen kent. Ga je de strijd aan of geef je op? Het warm applaus moet deugd gedaan hebben, ook voor Daan Parmentier, de bezieler van TOO compagnie. Elsy De Wilde nam de realisaties van Oosterzele op sportvlak en de toekomstplannen onder de loep. Vanaf de eerste kleuterklas tot…kan je al starten in de Dansschool Toi, Moi et la Dance, die intussen een ijzersterke reputatie heeft opgebouwd. De nadruk op klassiek ballet en de daarbij horende techniek en discipline staan centraal in de schoolvisie. Andere aangeboden dansstijlen, zoals daar zijn: modern jazz, hip hop, breakdance, musical, TBWO en aerobic/BBB vormen een allround technische danser. Ook voor toneellessen kan je er terecht. In dansschool Toi, Moi et La Dance mag iedereen zichzelf zijn. Een aanrader. Een opmerkelijke prestatie van de dames van Voorwaarts Gijzel Oosterzele in tweede provinciale, het team won al zijn wedstrijden en maakte maar liefst 137 goals. Momenteel staan ze opnieuw aan de leiding in eerste provinciale en wonnen tot op heden al hun wedstrijden in de nieuwe competitie 2022 – 2023. Ivo Steyaert uit Landskouter verpulverde het wereldrecord Backyard ultra, het is een befaamde, extreem harde loopwedstrijd. Men moet zoveel mogelijk rondjes lopen van 6,7 km (yard). Ivo Steyaert én Merijn Geerts legden 101 ronden af, een nooit geziene krachttoer. De wereldberoemde race kende voor het eerst twee winnaars, de Belgen Steyaert en Geerts. Verdeeld over vier dagen en vijf uur legden ze 677 km af of 101 u hardlopen. Dat verdient een plaatsje in het Guinness Book of Records. Van schepen Elsy De Wilde vielen woorden van lof en felicitaties en werd ‘Sportawards Oosterzele’ afgesloten met een groepsfoto en een receptie die plaats vond in een deel van de sporthal. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).
Het sport en vrij tijds team Oosterzele