Vzw Red De Godsbergkouter verdeelt 800 ontbijtpakketten met streekproducten

Schendelbeke/Idegem/Smeerebbe-Vloerzegem. Zondagmorgen 27 november bedeelden sympathisanten van de vzw Red De Godsbergkouter 800 ontbijtpakketten in Geraardsbergen. Deze pakketten zijn samengesteld uit landbouwproducten uit de streek. Daarmee wil de vzw duidelijk maken dat de levensnoodzakelijke bijdrage van de boeren heel groot is. ‘We moeten met zorg omspringen met de landbouwarealen die ons nog resten in onze streek’, geeft Johan Verbruggen mee.

De organisatie van deze actie liep als een trein. Reeds om drie uur deze morgen werd door een bakker uit de streek de ontbijtkoeken geleverd. Daarna ging een vijftigtal sympathisanten aan de slag om de pakketten samen te stellen en uit te voeren. ‘Heel wat mensen boden zich spontaan aan om een handje toe te steken, wat bewijst dat ons opzet door een groot deel van de plaatselijke bevolking wordt gesteund’, zegt een zichtbaar tevreden woordvoerder. ‘Bovendien krijgen de mensen verse en gezonde producten voor hun geld.’

‘Wat opvalt is dat de ontbijtpakketten niet alleen in Schendelbeke, Idegem, Smeerebbe-Vloerzegem worden afgenomen. De bestellingen rolden vanuit heel Geraardsbergen binnen, wat er op wijst dat onze actie door brede lagen van de Geraardsbergse bevolking wordt gedragen.’
Momenteel zijn tientallen wagens op ronde in Geraardsbergen om het ontbijt te leveren. ‘Onze ambitie is om voor tien uur deze morgen het laatste pakket af te leveren.’ De professionele aanpak getuigt van een gesmeerde en degelijke organisatie.

De opbrengst van deze activiteit gaat naar de vzw om de werking te bekostigen. ‘We beraden ons volop hoe het verder moet. Onze strategie wordt uitgetekend’, weet Johan Verbruggen. De eerste bezwaren tegen de komst van de kazerne worden reeds geschreven.

Julien Borremans